Найсмачніший рецепт пирога з гарбузом і яблуками

Неймовірний аромат цього пирога може розповсюдитись по всій оселі, збуджуючи апетит. Тому приготувавши один раз, родина неодмінно попросить ще!

Рецепт пирога з гарбузом і яблуками 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 1,5 склянки борошна  
  • 1 склянка цукру 
  • 3 яйця 
  • 10 грамів ванільного цукру  
  • 300 грамів гарбуза  
  • 1 яблуко 
  • 0,5 чайні ложки розпушувачу тіста (можна замінити гашеною содою) 
  • 30 грамів вершкового масла для змащування форми 
  • 15 грамів манної крупи для присипки форми 
Гарбузовий пиріг
Гарбузовий пиріг

Промийте і очистіть гарбуз. Наріжте зручними шматочками і натріть на великій терці. Залиште на деякий час, щоб виділився сік. Тим часом візьміть яблуко, промийте і також натріть на крупній терці. За бажанням можете додати трішки лимонного соку, щоб інгредієнти не потемніли і мали яскравий колір.  

Візьміть окрему ємність, з’єднайте там яйця і цукор. Ретельно збийте. Від цього залежить настільки повітряним буде ваш пиріг. Має вийти стійка і пишна піна. Потім додайте трішки розпушувачу тіста або гашеної оцтом соди. Тоді він вийде пишним за будь-яких умов. Далі всипте просяне борошно, ванільний цукор, терте яблуко і віджатий від соку гарбуз. Ретельно перемішайте тісто.  

Візьміть форму для випічки і змастіть її вершковим маслом. Потім присипте манною крупою і стряхніть формою, щоб крупа розподілилась по всій поверхні. Перелийте тісто і розрівняйте по формі. Відправте у розігріту до 170-180 градусів духовку на 30 хвилин. Гарбузовий пиріг з яблуком можна подавати до столу! 

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Готується швидко, а з’їдається ще швидше: ароматний маковий пиріг з хрусткою скоринкою – діти його обожнюють

Обов'язково спробуйте приготувати цей пиріг, і вам сподобається. Його із великим задоволенням спробують дорослі та малі, і з'їсть навіть свекруха.

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.