Готуємо капусняк зі свіжої капусти — неймовірний рецепт

Традиційна страва української кухні нікого не залишить байдужим. Неймовірний аромат і бездоганний смак змушують тягнутись за наступною порцією. Спробуйте і ви, щоб переконатись у цьому! До того ж, у цій рецептурі використовується свіжа капуста, яка є у дома у кожного.

Рецепт капусняку зі свіжої капусти

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 750 грамів білокачанної капусти
  • 1 морквину
  • 1 ріпчасту цибулю
  • 2 столові ложки смальцю
  • 3 картоплини
  • 70 грамів пшона
  • 1,5 літри води
  • 2 чайні ложки меленої паприки
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка перцю
  • 2 лаврових листи
  • Зелень – за смаком
Капусняк
Капусняк

Ретельно промийте і очистіть цибулю і моркву. Наріжте овочі дрібними кубиками. Перекладіть на розігріту пательню і обсмажте на смальці.

Тим часом промийте пшоно. Візьміть казан, у якому будемо готувати капусняк або каструлю з товстими стінками. Перекладіть туди засмажку і пшоно.

Очистіть і промийте картоплю. Наріжте невеличкими кубиками. Перекладіть в каструлю. Готуйте суміш протягом 2-3 хвилин. Потім влийте кип’ячену воду, додайте мелену паприку і лаврове листя. Готуйте суп протягом ще 15 хвилин.

Тим часом нашаткуйте капусту і додайте в каструлю. Не шкодуйте її, адже суп має бути густим. Потім додайте сіль, трішки цукру і зелень — за смаком. Тушкуйте суп на середньому вогні протягом 7-10 хвилин.

Потім розлийте гарячий капусняк по тарілкам і подавайте до столу зі сметаною. Добре смакує з зеленою цибулею і чорним хлібом.

Приємного апетиту!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?