Готуємо глінтвейн в домашніх умовах — простий і смачний рецепт напою

Пропонуємо дуже простий і смачний рецепт глінтвейну, який врятує від поганого настрою і зміцнить імунітет.

Рецепт глінтвейну в домашніх умовах  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 400 міліграм червоного сухого вина  
  • 0,5 апельсина  
  • 0,5 яблука 
  • 2 столові ложки цукру  
  • 1 паличка кориці  
  • 5 горошин духмяного перцю  
  • 3 зернини кардамону 
  • 2 бутона гвоздики  
  • 1 зірочка бодяну 
Глінтвейн
Глінтвейн

У першу чергу потрібно підготувати прянощі для глінтвейну. Можна використовувати цілі, але їх слід трішки подрібнити. Для цього візьміть ступку і перекладіть туди інгредієнти. Не докладаючи сильних зусиль, злегка роздавіть прянощі. Вони мають віддати свій аромат страві. Це можна зробити і на обробній дошці, злегка натиснувши на них плоскою стороною леза ножа.  

Візьміть каструлю, де будете готувати глінтвейн і перекладіть підготовлені прянощі: корицю, духмяний перець, кардамон, гвоздику і бодян. Залийте суміш червоним вином і поставте на плиту на маленький вогонь.  

Поки вино нагрівається, займемось фруктами. Їх потрібно ретельно промити і нарізати шматочками. При цьому не викидайте шкірку апельсина, вона додає неймовірного аромату напою. Перекладіть фрукти до каструлі. Слідом за ними додайте цукор. Ретельно перемішайте суміш. Цукор має повністю розчинитись. Продовжуйте помішувати і підігрівати глінтвейн. Однак намагайтесь не доводити його до кипіння. Як тільки над ним з’явиться характерний пар — вимикайте. Потім накрийте каструлю і кришкою і залиште на 10-15 хвилин. Глінтвейн має настоятись. Далі процідіть його через сито і відразу подавайте.  

Варто зазначити, що охолоджувати напій не можна, так само як і розігрівати відразу.  

Приємного апетиту! 

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Дружина Остапчука Полтавська розсекретила, чим годує зіркового чоловіка: вміє все – від супів до десертів

Молода дружина Остапчука, блогерка Катерина Полтавська активно веде особисті соцмережі. Дівчина ділиться не лише розкішним життям з шоуменом, а й демонструє власні кулінарні здібності.

Цей інгредієнт покращить будь-яку страву: для чого господині додають лимонну кислоту в рецепти

Лимонна кислота - інгредієнтів, який зазвичай прихований в тіні великих смакових компонентів, але відіграє важливу роль у багатьох стравах. Чому ж лимонну кислоту додають до страв?

Для чого заморожують кефір: неочікувана відповідь, яка здивує наповал. Йде не тільки в тісто на оладки

Кефір - це корисний і смачний кисломолочний напій, який багато хто полюбляє споживати на сніданок або в якості перекусу. Але що станеться, якщо ви вирішите заморозити його?