Рецепт пампушок з часником — смачно, просто і швидко

Пропонуємо найпростіший рецепт пампушок з часником, які ідеально смакують до борщу і мають неперевершений смак.

Рецепт пампушок з часником 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 1 столові ложки сухих дріжджів 
  • 2 столові ложки цукру 
  • 3 столові ложки борошна 
  • 300 міліграм теплої води або молока 
  • 1 чайна ложка солі 
  • 1/3 склянки рослинної олії 
  • 2,5 склянки борошна 
  • 2 столові ложки молока (для змазування пампушок) 

Для заправки:  

  • 1 столова ложка нерафінованої соняшникової олії 
  • 3 зубчики часнику 
  • 1 столова ложка води 
  • 0,5 чайні ложки солі 
  • 2 гілочки кропу 
Пампушки з часником
Пампушки з часником

Візьміть ємність і додайте воду, цукор, трішки борошна і розчинені дріжджі. Ретельно перемішайте суміш. Накрийте ємність рушником і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Після цього додайте сіль і рослинну олію. Поступово всипайте борошно, замішуючи тісто. Воно має не прилипати до рук. Готове тісто залиште ще на 15 хвилин. За цей час воно збільшить в об’ємі в 1,5-2 рази.  

Потім розділіть тісто на невеличкі шматочки, в залежності від того, якого розміру пампушки хочете отримати. Для невеликих підійте близько 10-16 шматків. Сформуйте з них красиві круглі пампушки. Форму для випічки змастіть олією і викладіть на неї пампушки. Старайтесь викладати їх на невеликій відстані один від одного. Накрийте деко рушником і залиште на декілька хвилин.  

Коли вони збільшяться у розмірі, змастіть молоком. Потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Випікайте до красивого рум’яного кольору.  

Тим часом приготуйте заправку. Для цього натріть часник на дрібній терці і з’єднайте з водою, зеленню і олією. Потім змастіть отриманою сумішшю наші пампушки. Готово! Ідеально смакують до борщу.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.