Торт Сметанник без випічки з трьох простих інгредієнтів: ідеальний десерт до чаю, який готується без духовки

Чаювати і кавувати просто так і без нічого не цікаво. Саме на такі випадки існує рецепт ідеального десерту, з яким впорається кожен. Пропонуємо приготувати торт Сметанник без випічки з трьох основних інгредієнтів – врятує, якщо гості на порозі, а пригощати нічим.

Облегшений варіант лінивого Сметанника без випічки анітрохи не поступається за смаком звичайному класичному рецепту. Його секрет в тому, що для приготування знадобляться всього лише три простих інгредієнти.

Список продуктів

Для тіста нам знадобляться:

  • 3 склянки пшеничного борошна (380 грамів);
  • сметана 20% – 200 грамів;
  • цукор – 200 грамів;
  • харчова сода або розпушувач – 1 чайна ложка.

Також можна додати чайну ложку ванільного цукру за бажанням.

Інгредієнти для крему:

  • сметана – 500 грамів;
  • цукор або цукрова пудра – 150 грамів.

Покроковий рецепт торта Сметанника без випічки

Починаємо з приготування тіста. Сметану збиваємо вінчиком з цукром і ванільним цукром. Просіяне борошно змішуємо з содою або розпушувачем та висипаємо до сметани, перемішуємо ложкою. Стіл злегка присипаємо борошном і вимішуємо тісто до м’якого, еластичного стану. Ділимо на 8 рівних частин.

Кожен шматочок розкачуємо за допомогою качалки в тонкий пласт, вирізаємо коло діаметром по сковорідці, на якій будемо випікати коржі на Сметанник. Пательня має бути сухою, на випікання достатньо по 2-3 хвилини з кожної сторони. Це і є основна хитрість рецепту – нам взагалі не знадобиться духовка.

Лінивий Сметанник без випічки з трьох інгредієнтів
Лінивий Сметанник без випічки з трьох інгредієнтів

Для крему збиваємо сметану з цукровою пудрою. Краще брати саме пудру, а не цукор, тому що з нею при збиванні сметана не розшаровується і на збивання йде менше часу. Формуємо торт, змащуючи кожен корж кремом. Прикрасити десерт можна крихтою з печива – білого і шоколадного. Перед подачею дайте йому просочитися, відправивши в холодильник на ніч.

Лінивий Сметанник без випічки з трьох інгредієнтів
Лінивий Сметанник без випічки з трьох інгредієнтів

Такий варіант лінивого Сметанника без випічки з трьох інгредієнтів дуже простий і швидкий у приготуванні, а на смак – просто незабутній. Смачного!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.

Як зі склянки ряжанки приготувати найсмачніший і найніжніший десерт: низькокалорійні ласощі без випічки

Пропонуємо до вашої уваги ніжний десерт з ряжанки, що буквально тане у роті. Такий низькокалорійний пудинг аж ніяк не зашкодить фігурі, але принесе неабияку насолоду.

Шоколадний торт Брауні буде на столі за 20 хвилин: швидкий рецепт на сковороді без замішування тіста

Пропонуємо до вашої уваги рецепт швидкого десерту, що сподобається як малим, так і дорослим. Процес приготування не потребує багато часу та сил, а результат вас неодмінно вразить.

Ідеальний шоколадний бісквіт готується всього з 4-х інгредієнтів: зробите його швидко та з’їсте за секунди

Бісквіт — це базова випічка, яка споживається як самостійний десерт, а також використовується для приготування неймовірної кількості кулінарних витворів.

Солодка насолода: приготуйте шоколадний рулет з вершково-сирним кремом і печивом Орео – рецепт для вас

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного десерту, який неодмінно приверне увагу всіх гостей вашого столу. Простий та ніжний рулет з вершковим сиром та печивом вражає своїм смаком.

Простий тортик, нічим не гірший за магазинний: рецепт домашньої смакоти, яку можна приготувати без духовки

Шикарний торт, який вразить всіх й навіть духовку вмикати не потрібно буде. Легкий, гарний та дуже смачний десерт. Такий не соромно поставити на святковий стіл.