Перервіться на солоденьке: простий рецепт кексу в мікрохвильовці за кілька хвилин. Діти будуть в захваті

Приготувати щось солоденьке - це не завжди складна задача. Необхідно просто знайти той самий рецепт - коли смачно та швидко. Ідеальний рецепт вареників - до вашої уваги

Гості на порозі, а вдома немає нічого солоденького. Нічого страшного. З рецептом кексу в чашках ви зможете не лише швидко виправити ситуацію, а й здивувати своїх рідних чи знайомих, які до вас завітали.

Кекс у чашках – це оригінальний та модний тренд, який готується дуже просто, легко та дуже швидко. І для цього вам не потрібно буде стояти пів вечора на кухні, щоб спекти смачний десерт.

Рецепт кавово-шоколадного кексу

Для приготування кавово-шоколадного кексу вам знадобляться три столові ложки просіяного борошна, одна чайна ложечка розчинної кави, дві столові ложки какао-порошку, три столові ложки цукру, четверту частину чайної ложки розпушувача для тіста, дві столові ложки молока, одне куряче яйце, дві столові ложки рослинної олії, 1/2 чайної ложки ваніліну.

Покроковий спосіб приготування:

Для початку вам потрібно велику миску, де змішуєте усі сухі інгредієнти: мука, мелена кава, какао-порошок, розпушувач для тіста та цукор.

Завчасно підготуйте всі інгредієнти
Завчасно підготуйте всі інгредієнти

До суміші додаємо молоко, масло, яйце та ванілін. Тоді усі продукти гарно вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Змащуємо чашку маслом і в неї заливаємо суміш. У мікрохвильовій печі налаштовуємо високий режим і ставимо чашку. Приблизно за півтори хвилини кекс має приготуватись, але залежить від потужності мікрохвильової печі, тому слідкуємо, щоб не перетримати.

Готовий кекс потрібно посипати цукровою пудрою або притерти шоколадом. Можна додати подріблені горіхи. Ідеально буде, якщо у вас є морозиво тоді можна додати кульку ванільного чи полуничного морозива. Смачного вам і рідним!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.