Домашній зефір “Ням-ням” з фруктового пюре: супер простий рецепт, який можна готувати навіть у піст

Домашній зефір — це окремий вид задоволення, який сильно відрізняється від магазинних солодощів. Спробувавши приготувати його вдома, ви вже ніколи не відмовитеся від нього.

Домашній зефір може здаватися дуже складним та вимагаючим певних навичок процесом. Але насправді зробити такі солодощі вдома дуже просто! Ба більше, цей процес ви можете набагато пришвидшити завдяки секретному інгредієнту.

Якщо ви приготуйте такий зефір вдома, то ваша родина більше не захоче коштувати придбаний. Ба більше, він набагато корисніший для дітей. Давайте спробуємо зробити такий зефір разом!

Інгредієнти

  • Дитяче фруктове пюре – 250 грамів
  • Цукор – 475 грамів
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Агар-агар – 8-9 грамів
  • Вода – 150 мілілітрів
  • Яєчний білок – 1 штука

Рецепт приготування домашнього зефіру

Фруктове пюре розпакуйте та помістіть у глибоку миску. Додайте до нього ванільний цукор.

Тим часом у сотейник налийте воду та розчиніть в ній агар-агар. Доведіть розчин до кипіння і варіть 10 хвилин. Після цього додайте цукор. Кип’ятіть, допоки не з’явиться піна.

Рецепт домашнього зефіру
Рецепт домашнього зефіру

У той самий час до пюре додайте половину яєчного білка та починайте збивати масу. Коли з’явиться густа біла піна, додайте ще білку. Потім у цю ж масу необхідно поступово влити розчин з агар-агаром. При цьому не забувайте, що ви маєте активно збивати масу. На дотик вона має бути теплою. За бажанням можете додати барвник.

Рецепт зефіру
Рецепт зефіру в домашніх умовах

Отриману густу масу наливаємо в кондитерський мішок та на протені формуємо красивий зефір. Після цього солодощі необхідно залишити постояти приблизно на добу. Після цього їх можна брати в руки та склеювати між собою. За бажанням посипте солодощі цукровою пудрою або прикрасьте по-іншому.

Також не забувайте, що фруктове пюре ви можете зробити самостійно, тож смак та аромат зефіру визначаєте ви.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.