|
31.12.2023 13:50

Білок або жовток – що не потрібно додавати в сирники, щоб зробити їх ідеальними: відповідь вас точно здивує

Сирники - чудовий варіант для сніданку чи десерту до чаю. Сирники, приготовлені в духовці, вважаються дієтичними, оскільки готуються вони без олії, без засмаження на сковороді.

Рецепт в духовці, ніяк не відрізняється від приготування їх за допомогою обсмажування їх на сковороді, але в духовці будуть набагато смачнішими і кориснішими! Для любителів скоринки можна іноді діставати лист з духовки і перевертати сирники. Секрет ідеальних сирних сирників у тому, що в тісто додається розпушувач, що робить їх пишними та апетитними! Покроково ми пояснимо, як зробити смачні, ситні та пишні сирники менше, ніж за годину!

М’які сирники з сиру в духовці – це ароматна та ніжна страва, яка користується популярністю в багатьох кулінарних традиціях. Ця десертна страва має чудовий смак і легкий аромат, а також має ряд корисних властивостей.

Історія сирників перегукується з давньою Руссю. На той час сир був одним із основних продуктів харчування. З нього готували безліч страв, включаючи м’які сирники. Назва “сирники” походить від слова “сировина” – у сирниках використовується саме сире тісто, а не бісквітне.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сир напівжирний – 350 г
  • Борошно пшеничне I сорту – 100 г
  • Цукор – 2 ст.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачні сирники

Спочатку займемося приготуванням тіста. У ємності змішуємо сир, жовток, збитий білок, цукор і дрібку солі. Розмішуємо інгредієнти лопаткою. Додаємо до сиру 100 г борошна, пів чайної ложки розпушувача і почнемо вимішувати тісто руками. Якщо маса сильно липне до рук, то можна додати ще трохи борошна.

Як правильно приготувати сирники

Далі викладаємо сирну масу на стіл, добре посипане борошном і зверху так само добре посипаємо борошном. Розкочуємо тісто качалкою в пласт до товщини приблизно 1 см. Будь-якою зручною для Вас формою вирізаємо кухлі з тіста. Викладаємо сирники на лист, застелений папером для випічки і відправляємо духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

Рецепт сирників

Через 15 хвилин дістаємо лист з сирниками з духовки, даємо трохи охолонути. Готові сирники за бажанням можна посипати цукровою пудрою і подавати до чаю. Смачного!