Запіканка з фаршем і овочами без смажіння: лінива вечеря без метушні за 30 хвилин, коли все склали і забули

Готування вечері може зайняти не більше 30 хвилин навіть без поспіху. Просто треба обрати правильний рецепт, і з цим проблем немає. Пропонуємо вам приготувати ліниву запіканку з фаршем та овочами без смажіння і будь-якої втомливої метушні на кухні. Ідеально, коли не вистачає часу, а їсти хочеться.

Рецепт овочевої запіканки з фаршем допоможе урізноманітнити ваше звичне меню. Страва настільки смачна, що пальчики оближеш. Спробуйте і не пожалкуєте.

Список інгредієнтів

Для приготування запіканки з фаршем і овочами нам знадобляться:

  • половина качана білокачанної капусти;
  • дві морквини середнього розміру;
  • 100 грамів панірувальних сухарів;
  • два курячих яйця;
  • 500 грамів будь-якого м’ясного фаршу;
  • 100-150 грамів твердого сиру;
  • столова ложка рослинної олії;
  • перець, сіль та інші спеції за смаком.

Покроковий рецепт лінивої запіканки

Спочатку треба подрібнити капусту. Можна просто нашинкувати її ножем, а можна натерти на тертці – робіть так, як вам зручніше. Головне, щоб шматочки вийшли не дуже великими. Нарізану капусту висипаємо в глибоку ємність.

Моркву натираємо на крупній тертці і відправляємо до капусти. Туди ж розбиваємо два яйця, додаємо пів чайної ложки солі, куркуми, улюблені спеції для м’яса та овочів, а також трохи чорного меленого перцю. Ретельно все перемішуємо ложкою до однорідності. До овочей додаємо фарш, туди ж висипаємо панірувальні сухарі та змішуємо усі складові.

Готуємо запіканку з фаршем та овочами
Готуємо запіканку з фаршем та овочами

Беремо форму для запікання, застелюємо пергаментним папером та наливаємо на нього трохи рослинної олії, яку розподіляємо пензликом по всій поверхні. Тепер викладаємо фарш на форму, розрівнюємо його рівним шаром приблизно однакової товщини. Відправляємо запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Готуємо запіканку з фаршем та овочами
Готуємо запіканку з фаршем та овочами

Через півгодини присипаємо натертим на крупну тертку сиром і знову відправляємо на 10-15 хвилин у духовку. Подаємо до столу нарізану на порційні шматочки.

Готуємо запіканку з фаршем та овочами
Готуємо запіканку з фаршем і овочами

Ця лінива запіканка з фаршем і овочами добре смакує як гарячою, так і холодною. Смачного!

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.