Секрет пишних і соковитих котлет, які не розвалюються: один інгредієнт зробить фарш на котлети нереальним

Лише один секретний інгредієнт треба додати в фарш, щоб отримати пишні і соковиті котлети, які не розвалюються. Дізнайтеся рецепт з фото у нашій статті.

Кожну господиню час від часу цікавить секрет, як приготувати домашні котлети, щоб вони були соковиті і смачні. Виявляється, справа лише в одному інгредієнті.

Продукти для котлет з фаршу

Якщо збираєтеся готувати соковиті котлети з домашнього фаршу, подбайте, щоб у холодильнику були наступні продукти:

  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • свиняча лопатка – 700 грамів;
  • 2 шматки білого хлібу;
  • 2 помідори;
  • сіль та перець за смаком;
  • борошно;
  • олія.

Покроковий рецепт соковитих котлет з секретним інгредієнтом

Щоб котлети були соковитими, фарш необхідно готувати самостійно. Для цього треба замочити хліб, пропустити через м’ясорубку м’ясо з додаванням цибулі, часнику і розмоченого хлібу.

Як приготувати домашні котлети
Як приготувати домашні котлет

Далі помідори надрізаєм навхрест, заливаємо кип’ятком і чекаємо пару хвилин, після чого зливаємо воду, знімаємо шкірку і нарізаємо невеличкими шматочками.

Секрет пишних і соковитих котлет, які не розвалюються
Секрет пишних і соковитих котлет, які не розвалюються

Фарш необхідно посолити, поперчити, додати помідори та ретельно вимішати і відбити – так вони не розпадатимуться на сковороді під час смажіння. Формуємо котлети середнього розміру, обвалюємо їх в борошні. Щоб фарш не прилипав до рук, змочуйте руки у воді.

Рецепт соковитих домашніх котлет
Рецепт соковитих домашніх котлет

Тим часом ставимо на середній вогонь сковорідку, розігріваємо олію та обсмажуємо котлети до рум’яної скоринки з двох сторін. Після їх можна 10 хвилин протушкувати під кришкою або в духовці.

Який інгредієнт додати в котлети, щоб вони були соковитими
Який інгредієнт додати в котлети, щоб вони були соковитими

Готові котлети викладаємо на серветки, щоб прибрати зайвий жир. Подаємо до столу з овочевим салатом чи улюбленим гарніром на ваш смак. Обід готовий!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.