Пишні м’ясні котлети: в фарш треба додати один секретний інгредієнт, щоб котлети були соковитими

Пишні котлети, які тримають форму і без яєць в рецепті – секрет, що цікавить кожну господиню. Дізнайтеся, що додати в фарш, щоб котлети були соковитими і не розвалювалися.

Рецептів котлет існує безліч. Це та страва, яку готують чи не на кожній кухні, але є кілька секретів, що наблизять вас до ідеального смаку. Як приготувати пишні м’ясні котлети без яєць, які не розвалюються?

Список інгредієнтів

На соковиті м’ясні котлети знадобляться:

  • 500 грамів змішаного фаршу;
  • 1-2 шматки білого хлібу або батону;
  • півсклянки молока;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • борошно для панірування;
  • сіль і перець за смаком.

Правильний рецепт пишних котлет

Щоб котлети були соковитими, в фарш треба додати замочений в молоці хліб. Почнімо приготування з нього – зрізаємо з хліба скоринку, кришимо його і кладемо в ємність з молоком. Розминаємо вилкою та залишаємо на 10 хвилин, щоб він просочився.

Секрет пишних котлет з фаршу
Секрет пишних котлет з фаршу

Цибулю подрібнюємо, часник пропускаємо через прес або просто мілко ріжемо. Додаємо до фаршу розмочений батон, часник з цибулею, солимо і перчимо, на власний смак можна додати улюблені спеції. Добре змішуємо всі інгредієнти до стану однорідної маси.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими
Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими

Формуємо руками котлети та паніруємо їх в борошні. Щоб фарш не приставав, руки можна змочити у воді. На розігрітій сковорідці обсмажуємо котлети на сильному вогні протягом 5 хвилин, після чого перевертаємо їх на інший бік, зменшуємо вогонь і смажимо ще 15 хвилин під кришкою. Зайвий жир приберіть, виклавши готові котлети на паперові рушники.

Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються
Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються

Гарячу страву подаємо з овочами, гарніром і зеленню. Такі пишні котлети не залишать нікого голодними. Надзвичайно добре смакують з картопляним пюре. Смачного!

Схожі статті

Корисніша за перловку та вівсянку: як приготувати амарантову кашу на молоці з медом, горіхами і яблуком

Відкрийте для себе рецепт корисної амарантової каші на молоці. Ця легка страва на сніданок, що не потребує багато часу та сил, подарує заряд енергії на весь день.

Набагато смачніше за котлети: тефтелі за цим рецептом стануть улюбленою стравою на столі вашої родини

Страви з фаршу ніколи не припиняють бути актуальними, а тому можна сміливо пробувати щось нове, а також повертатися до старої італійської класики.

Вся родина просить готувати цю смакоту щодня: рецепт соковитої рибної запіканки з сиром та ананасами

Пропонуємо до вашої уваги дуже просту в приготуванні страву, що неодмінно здивує всіх незвичним поєднанням смаків. Соковита рибна запіканка з сиром та ананасами - ідеальна вечеря для всієї родини.

З такою пісною стравою про м’ясо і не згадаєте: соковиті та рум’яні картопляні котлетки з грибами

Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачних та соковитих пісних котлеток з грибною начинкою, що не потребують багато часу та сил. Непересічний смак цієї страви запам'ятається кожному.

Захочете приготувати ще й ще: смачний та дуже ніжний курячий рулетик з мінімумом інгредієнтів та часу

Цей курячий рулетик виходить неймовірно легким та ніжним, а за своїм смаком нагадує віддалено курячу ковбасу. Виходить смачно та неймовірно бюджетно.

Всього з 3-х інгредієнтів за 5 хвилин: ефектний салат “Біла хмара”, який виглядає наче дорогий десерт

Продукти для цього салату-тортика знадобляться найпростіші і недорогі, а гості таку смакоту гідно оцінять. Він стане окрасою вашого святкового столу.