Пишні м’ясні котлети: в фарш треба додати один секретний інгредієнт, щоб котлети були соковитими

Пишні котлети, які тримають форму і без яєць в рецепті – секрет, що цікавить кожну господиню. Дізнайтеся, що додати в фарш, щоб котлети були соковитими і не розвалювалися.

Рецептів котлет існує безліч. Це та страва, яку готують чи не на кожній кухні, але є кілька секретів, що наблизять вас до ідеального смаку. Як приготувати пишні м’ясні котлети без яєць, які не розвалюються?

Список інгредієнтів

На соковиті м’ясні котлети знадобляться:

  • 500 грамів змішаного фаршу;
  • 1-2 шматки білого хлібу або батону;
  • півсклянки молока;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • борошно для панірування;
  • сіль і перець за смаком.

Правильний рецепт пишних котлет

Щоб котлети були соковитими, в фарш треба додати замочений в молоці хліб. Почнімо приготування з нього – зрізаємо з хліба скоринку, кришимо його і кладемо в ємність з молоком. Розминаємо вилкою та залишаємо на 10 хвилин, щоб він просочився.

Секрет пишних котлет з фаршу
Секрет пишних котлет з фаршу

Цибулю подрібнюємо, часник пропускаємо через прес або просто мілко ріжемо. Додаємо до фаршу розмочений батон, часник з цибулею, солимо і перчимо, на власний смак можна додати улюблені спеції. Добре змішуємо всі інгредієнти до стану однорідної маси.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими
Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими

Формуємо руками котлети та паніруємо їх в борошні. Щоб фарш не приставав, руки можна змочити у воді. На розігрітій сковорідці обсмажуємо котлети на сильному вогні протягом 5 хвилин, після чого перевертаємо їх на інший бік, зменшуємо вогонь і смажимо ще 15 хвилин під кришкою. Зайвий жир приберіть, виклавши готові котлети на паперові рушники.

Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються
Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються

Гарячу страву подаємо з овочами, гарніром і зеленню. Такі пишні котлети не залишать нікого голодними. Надзвичайно добре смакують з картопляним пюре. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.