Апетитні курячі рулетики з соковитою начинкою по-французьки: завжди вдалий рецепт гарячої страви

Збираєте у себе вдома гостей, але ідеї страв до застілля закінчилися? Приготуйте апетитні курячі рулетики по-французьки – соковито, смачно і просто.

Готувати рулетики з курячого філе можна з будь-якою начинкою на ваш смак. Наприклад, з помідорами, болгарським перцем, беконом. В нашому рецепті класична версія – курячі рулетики по-французьки з грибами і сиром.

Список інгредієнтів

Ось що знадобиться для приготування:

  • 80 г вершкового масла;
  • 150 г твердого сиру;
  • 300 г шампіньйонів;
  • 2 болгарських перця;
  • 1 цибулина;
  • 1 кг курячого філе;
  • сіль, перець, спеції до м’яса;
  • оливкова олія.

Рецепт курячих рулетиків по-французьки

Спочатку ретельно промийте під проточною водою куряче філе, після чого обсушіть його паперовими рушниками. За допомогою кухонного молотка відбийте м’ясо до товщини 5 мм. Сир натріть на велику терку.

Рулетики з курячого філе по-французьки
Рулетики з курячого філе по-французьки

Промиті гриби мілко наріжте, очищений від нутрощів перець наріжте невеличкими кубиками, цибулю також подрібніть. На сковорідці розігрійте оливкову олію, можна замінити соняшниковою, покладіть гриби з овочами і обсмажуйте на середньому вогні приблизно 5 хвилин до готовності.

Як приготувати курячі рулетики по-французьки
Як приготувати курячі рулетики по-французьки

Увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів. Тим часом сформуйте рулетики. В центр кожного курячого філе покладіть дрібку тертого сиру, зверху викладіть ложку обсмаженої начинки та знову присипте все сиром. Обережно зверніть м’ясо так, щоб начинка залишалася всередині і не висипалася з боків. За допомогою зубочисток закріпіть філе так, щоб воно не розгорталося при запіканні.

Курячі рулетики з грибами і сиром в духовці
Курячі рулетики з грибами і сиром в духовці

Форму для випічки змастіть олією та викладіть туди начинені рулетики. Зверху посипте їх сумішшю спецій, не забудьте посолити. На кожну порцію покладіть невеличкий шматочок вершкового масла. Випікайте близько 30-40 хвилин до появи хрусткої золотавої скоринки, поки курка повністю не просмажиться.

Рецепт курячих рулетиків з грибами і сиром
Рецепт курячих рулетиків з грибами і сиром

Перед подачею звільніть апетитні курячі рулетики по-французьки від зубочисток і смакуйте.

Схожі статті

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.