Класичний рецепт універсального тіста для пельменів, вареників і чебуреків

Для того, щоб приготувати смачне тісто на пельмені, вареники та інші вироби з тіста, необхідно не тільки знати правильний рецепт, але і назавжди відмовитися від будь-яких альтернатив.

Часто домогосподарки зіштовхуються з проблемою, коли тісто на пельмені, вареники або чебуреки виходить наче резина. Цей нюанс нібито не такий помітний після того, як страва відварюється та подається на стіл з соусом. Однак насправді одного разу приготувавши правильне тісто, повернутися до старих рецептів стає просто неможливим. Давайте ознайомимося з універсальним рецептом приготування тіста на пельмені, вареники та чебуреки, яке виходить смачним, ніжним, а головне таким, яким має бути.

Інгредієнти

  • Борошно — 4 склянки
  • Вода — 1 склянка
  • Яйця курячі — 2 штуки
  • Сіль кухонна — 1 чайна ложка

Класичний рецепт універсального тіста для пельменів, вареників і чебуреків

По-перше, для того, щоб тісто вийшло ідеальним, необхідно підготувати фільтровану або бутильовану воду. Жорстка вода категорично не підходить для приготування смачного тіста.

Як приготувати універсальне тісто для пельменів, вареників і чебуреків

Кухонну сіль додаємо у склянку води та ретельно перемішуємо до повного розчинення. Після цього ретельно просієюмо борошно. Звісно, якість борошна також впливає на смак тіста, тож чим вищий ґатунок, тим кращий результат.

Класичний рецепт універсального тіста для пельменів, вареників і чебуреків

Насипаємо 3 склянки борошно у миску, розбиваємо туди ж курячі яйця і додаємо води. Починаємо замішувати тісто. По мірі замішування додаємо залишок води. Щоб тісто не прилипало до рук змащуємо його соняшниковою олією. Після цього тісто варто накрити та залишити відпочивати на 5-7 хвилин.

Коли тісто постоїть, можна приступати до створення вашої страви.

Але найголовніший секрет приготування вашого тіста — це щира любов до рідних, яких ви збираєтеся частувати.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.