Як варити пельмені, щоб вони не злиплися, а начинка не випадала: лише один секрет повністю усуне проблему

Майже усі домогосподарки стикалися з проблемою, коли неймовірно смачно приготовлені пельмені під час варки розвалювалися та злипались. Що ви робили не так, дізнайтеся в нашій статті.

Рецепт приготування тіста на пельмені не здається чимось важким. Однак, нюанси про які не пишеться в рецептах, можуть перетворити кулінарний процес у справжнє пекло. У вас випадає начинка з пельменів? Рветься тісто під час варки? Можливо, ваші пельмені злипаються під час приготування? З усіма цими проблемами можна впоратися, якщо знати нехитрі секрети. Але перш за все треба уважно слідкувати за пропорціями.

Інгредієнти

  • Борошно — 3 склянки (стандартна склянка об’ємом 200 мілілітрів)
  • Холодна вода — 0,75 мілілітрів
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Куряче яйце — 1 штука

Як приготувати тісто на пельмені

Перш за все необхідно звернути свою увагу на воду. Завжди використовуйте охолоджену воду, яка не буде робити ваше тісто дуже ніжним, що вельми важливо при приготуванні виробу.

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів і вареників
Як приготувати ідеальне тісто для пельменів

Розбиваємо яйця, додаємо його у просіяне борошно, заливаємо холодною водою, солимо та ретельно перемішуємо. Під час замішування необхідно звернути увагу на жорсткість тіста. Якщо відчуваєте необхідність додати воду, додавайте зовсім потроху.

Після того, як тісто готове, необхідно покласти його в холодильник на 1 годину, якщо ви збираєтеся варити пельмені одразу. Якщо ви готуєте їх для заморожування, цей крок можна пропустити. Далі холодне тісто розкочуємо, вирізаємо кола, викладаємо начинку та формуємо пельмені.

Як приготувати універсальне тісто для пельменів

Не менш важливо, щоб у каструлі, в якій ви будете варити вироби, було достатньо води. Якщо пропорції будуть погані, пельмені постійно взаємодіятимуть між собою і в результаті порвуться. Наостанок, не забувайте, що пельмені мають добре зтекти після того, як ви їх дістаєте з каструлі. Якщо поквапитися, бульйон буде виливатися прямо на тарілці і це буде не смачно.

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.