Пишні та соковиті котлети, які готуються за 15 хвилин: для “вау” ефекту необхідний один секретний інгредієнт

Пишні та соковиті котлети — мрія кожної домогосподині, яка хоче потвшити свою родину смачною, а головне не складною стравою. Але як добитися такого ефекту, як "бабусині котлети"?

Добитися ефекту пишності та легкості у приготуванні котлет насправді не так складно. Однак, як і будь-яка страва, вони вимагають знання певних нюансів. Недосвідчені домогосподарки можуть допускати помилки, які на перший погляд здаються некритичними, та насправді дуже впливають на результат.

Ми поділимося рецептом, який гарантовано потішить вас, адже котлети виходять дуже ситними, пишними, і в той самий час легкими.

Інгредієнти

  • Молотий чорний перець —1 грам
  • Молоко – 100 мілілітрів
  • Олія соняшникова – 10 мілілітрів
  • Фарш (свинячо-яловичий) — 600 грамів
  • Хліб – 50 грамів
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйце куряче — 1 штука

Рецепт пишних котлет

Для початку необхідно зробити фарш. Варто разом з м’ясом пропустити через м’ясорубку цибулю та часник. Отриманий фарш посолити, поперчити і добре перемішати.

Що додати в фарш, щоб котлети були соковитими
Рецепт пишних котлет

Тим часом кусочки нарізаного хлібу замочити у молоці в мисці. Треба дочекатися, коли хліб остаточно розм’якне і віджати його.

Секрет пишних котлет з фаршу
Секрет пишних котлет з фаршу

До фаршу додаємо яйце, ретельно перемішуємо, а також поєднуємо його з хлібом. Отриману масу добре перемішуємо та слідкуємо за консистенцією. Тим часом дістаємо паніровочні сухарі та розкладаємо їх для обвалювангя наших виробів.

Як приготувати соковиті котлети, які не розвалюються
Як приготувати пишні котлети

З м’яса формуємо котлетки і надаємо їм бажану форму. Обвалюємо їх в сухарях. Замість них можна зробити це просто у борошні. І відправляємо наші вироби на попередньо розігріту пательню. Обжарюємо з усіх сторін на середньому вогні до золотавості.

Котлети мають вийти пишними, легкими та неймовірно смачними. За бажанням можна додавати до фаршу зелень, спеції та зажарку з цибулі.

Схожі статті

Рецепт легкого весняного салатика з 5 інгредієнтів, що є мало не в кожному домі: як ви раніше жили без нього

Весна - пора оновлення та легкості, тож варто надавати перевагу соковитим, смачним та корисним стравам. Пропонуємо до вашої уваги 2 варіанти простих в приготуванні салатів.

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.