Хоч з капустою, хоч з яблуком, хоч з картоплею: рецепт відривного пирога на мінералці, в якому багато начинки

Рецепти універсального тіста для класичних страв здатні врятувати господиню в будь-якій ситуації. А найголовніше, що вони запам'ятовується і використовуються все життя.

Пироги — це універсальна страва, яка користується популярністю в усьому світі. Вони ідеально смакують на сніданок, дуже зручні у дорозі і неймовірно смакують на вечерю з чаєм. Втім, приготувати дану страву буває не так і просто, адже рецептів існує велика кількість і ніхто не гарантує хороший результат.

Але є універсальні рецепти приготування тіста на пороги, а от начинку ви можете обрати самі. Це дуже зручно, адже ви можете зробити як солоний пиріг, так і солодкий, який буде служити у якості десерту. Дізнайтеся у нашій статті, як потішити свою сім’ю смаколиками.

Інгредієнти

  • Мінеральна вода  — 150  мілілітрів
  • Цукор — 2 столових ложки
  • Вершкове масло — 100 грамів
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Борошно – 300-350 грамів
  • Курячі яйця — 1 штука

Рецепт приготування пирога з начинкою

Для того, щоб приготувати смачний пиріг з начинкою, для початку необхідно дістати заморожене вершкове масло та натерти його на тертушці.

Рецепт приготування пирога з начинкою

У просіяне борошно вбити куряче яйце та додати мінеральної води. Також вносимо цукор та сіль. За бажанням можна додати ванільного цукру. Вносимо вершкове масло до маси та добре усе перемішуємо. Тісто відправляємо в холодильник на півгодини охолоджуватися.

Рецепт приготування пирога з начинкою

У якості начинки в даному рецепті ми використаємо яблука. Фрукти помити та почистити. Також подрібнюємо їх та пересипаємо цукром. Можна додати крохмалу, щоб яблука не розстікалися під час випікання.

Рецепт приготування пирога з начинкою

Тісто дістаємо з холодильнику та ділимо на дві частини. Форму для випікання треба підготовити і розподілити тісто рівномірно по стінках та дну. Зверху викладаємо начинку. Закрити пиріг можна або також розподіливши тісто над начинкою, або зробити імітацію кошику.

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.