Найкраща квашена капуста виходить на сонячне затемнення 25 жовтня: буде неймовірно хрусткою і шалено смачною

На підході сезон квашеної капусти, і для приготування даної закуски неймовірно важливо підібрати не тільки правильний рецепт, але і правильний день.

Квашена капуста — улюблена закуска, яка користується широкою популярністю по всьому світу вже багато десятиліть. Технології приготування даної страви дуже різні, а головна мета — смачний продукт, який буде довго зберігатися, мати приємний аромат та не втратить корисних властивостей.

Не варто і казати, що дана закуска виходить дуже бюджетною і прекрасно замінює взимку салати. Дізнатися, як зробити смачну квашену капусту вдома у нашій статті.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна – 3 кілограми
  • Морква – 1 штука
  • Лавровий лист – 1-2 штуки
  • Сіль (кам’яна) – 3 столових ложки
  • Чорний перець горошком – 3-4 штуки

Рецепт приготування смачної квашеної капусти

Для того, щоб приготувати неймовірно смачну та хрустку квашену капусту для початку необхідно вимити білокачанну капусту та подрібнити її. Ви самостійно регулює та розмір шматочків, але чим тонша капуста, тим вона смачніше.

Рецепт смачної квашеної капусти

Моркву миємо чистимо та натираємо на тертушці. Моркву краще натерти крупно. Після цього у попередньо вимиті банки набиваємо перемішану капусту та моркву.

У дволітрову каструлю наливаємо воду, додаємо солі, лавровий лист та перець. Доводимо до кипіння і після цього заливаємо в банки.

Квасимо капусту за 3 дні у скляній банці
Квасимо капусту за у скляній банці

Банки закриваємо та перевертаємо поки вони не охолодяться. Після цього перевертаємо їх назад і через два дні необхідно проколоти капусту. Приблизно через три дні квашена капуста буде готовою. Необхідно перекласти її у контейнер та поставити у холодильник, щоб вона довше зберігалася.

Капуста
Рецепт квашеної капусти

Як захочете посмакувати цією закускою, подрібніть цибулі, додайте зелені та заправте рослинною олією. Вийде неймовірно смачно!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.