Смачні котлети, як у ресторані: який інгредієнт потрібно додати до фаршу для більшої соковитості

Що необхідно зробити з котлетами, щоб вони були тільки смачними та легкими, але ще й неймовірно соковитими, і при цьому не розвалювалися, дізнайтеся в нашій статті.

Хоча усі рецепти приготування котлет схожі між собою, у господинь часто виходить зовсім різний результат. Хтось може похвалитися пишними та легкими котлетами, у когось вони виходять неймовірно соковитими. Однак, маленьке невірне рішення або неврахований нюанс можуть зіпсувати абсолютно усе.

Соковиті котлети починають розвалюватися, а коли намагаєшся зробити їх більш міцними, вони перетворюються на тверді та зовсім не м’які вироби з м’яса.

Інгредієнти

  • Фарш курячий або свинячий — 1 кілограм
  • Цибуля — 10 штук
  • Хліб — 200 грамів
  • Молоко — 300 мілілітрів
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Курячі яйця — 2 штуки
  • Борошно пшеничне — 100 грамів

Як приготувати соковиті котлети

Якщо ви хочете, щоб ваші котлети були соковитими необхідно дотримуватися декількох правил. По-перше, не нехтуйте великою кількістю цибулі. Саме вона дає неймовірний смак та аромат, а також гарантує, що фарш буде пухкий. По-друге, дуже важливі молоко з хлібом.

Рецепт курячих котлет без м'ясорубки
Смачні котлети, як у ресторані

Так, спочатку замочуйте м’якіш хліба у молоці. Тим часом цибулю необхідно подрібнити та внести у фарш. Туди ж додаємо курячі яйця. Масу добре солимо та перчимо. Після цього вносимо хліб. Добре перемішуємо та починаємо формувати наші котлети.

Рецепт курячих котлет без м'ясорубки
Рецепт курячих котлет 

Вироби обов’язково обвалюємо у борошні. На сковороду наливаємо рослинну олію та розігріваємо. Після цього викладаємо котлети та починаємо їх обсмажувати на середньому вогні з усіх сторін до появи золотавості. Не забувайте, що котлети мають бути невеликого розміру, адже повинні прожаритися всередині.

Готуємо соковиті курячі котлети за 15 хвилин без м'ясорубки і зайвої метушні
Соковиті курячі котлети за 15 хвилин

Також у рецепт можна додавати зелень та різноманітні спеції, які вам подобаються.

Схожі статті

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.