Соковиті та пишні котлети без хліба та борошна: що необхідно додати у звичайний фарш?

Що необхідно додати до котлет, щоб вони вийшли дуже соковитими та пишними, але при цьому не додавати борошно або хліб до фаршу, дізнайтеся в нашій статті.

За класичним рецептом, для пишності та соковитості у фарш до котлет додають розмочений хліб. Втім, далеко не всім подобається цей інгредієнт, тож хтось вдається до певних хитрощів, і замість хлібу додає пшеничне борошно. Що робити, якщо не хочеться додавати ні того, ні іншого?

Адже котлети можуть вийти дуже важкими та не смачними. Насправді, альтернативу знайти не так важко, якщо знати певні нюанси. Що ж додати до м’ясної маси, щоб отримати хороший результат, дізнайтеся в нашій статті.

Інгредієнти

  • Фарш звичайний — 500 грамів
  • Цибуля — 5 штук
  • Манна крупа — 5 столових ложок
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком
  • Сухарі панірувальні

Рецепт приготування котлет без хліба

Для початку до готового фаршу необхідно додати сіль та мелений перець та усе добре перемішати.

Рецепт пишних котлет

Цибулю подрібнюємо та вносимо до м’ясної маси. Цього інгредієнту обов’язково не шкодуйте, адже цибуля надає пікантності, а також грає важливу роль у якості фаршу. Також вносимо сире куряче яйце і манну крупу. Усе добре перемішуємо.

Як зробити котлети пишними

З фаршу починаємо формувати котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Сковороду з рослинною олією розігріваємо та починаємо викладати на її поверхню м’ясні вироби. Обжарюємо котлети з усіх сторін на середньому вогні до золотавості.

Котлети обов’язково мають бути невеличкого розміру, щоб вони встигли просмажитишся і при цьому не підгоріли ззовні. Також до рецепту можна додавати спеції за смаком і навіть внести зелень, якщо ви любите її у котлетах. Подавати гарячими з гарніром. Смачного!

Схожі статті

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.

Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.