Пишні яблучні оладки на кефірі, які виходять м’якими та смачними: простий рецепт для ідеального сніданку

Пишні оладки, а тим паче з фруктовою начинкою — ідеальний сніданок або навіть десерт. Втім, як приготувати цю страву правильно? Відповіді ви дізнаєтеся в нашій статті.

Ідеальні оладки — це неперевершений сніданок, який межує за своїми смаковими властивостями з повноцінним десертом. Якщо дана справа зроблена правильно, виходить пишною, повітряною, ароматною, а також подається з фруктами, вершками або навіть звичайному сметаною, їй просто не буває рівних.

Але як добитися такого результату в домашніх умовах, адже уже в кухарів оладки завжди виходять високими та не опадають, натомість домогосподині постійно зіштовхуються з ситуацією, коли після охолодження вироби стають плоскими. Ми вам розкажемо, що необхідно зробити.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне — 150 грамів
  • Кефір — 200 мілілітрів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Сода харчова – пів чайної ложки
  • Цукор — 2 столових ложки
  • Ванілін — щіпка
  • Вершки та фрукти для прикрашання
  • Яблука — 2 штуки

Рецепт приготування яблучних оладок

Перш за все необхідно вилити у миску теплий кефір, додати в нього просіяне борошно, куряче яйце, цукор, ванілін та харчову соду.

Тісто на оладки з яблуками

Усе добре перемішати до розчинення комочків та залишити на півгодини у теплому місці для того, щоб сода почала реагувати з кефіром.

Тим часом яблука чистимо, нарізаємо та починаємо обжарювати на сковороді у невеличкий кількості цукру, для того, щоб вони карамелізувалися.

Як зробити тісто на оладки

Готове тісто не перемішуєте, і одразу ж формуйте оладки на поверхні попередньо розігрітої пательні. На поверхню оладок викладайте на велику кількість карамелізованих яблук. Обсмажуйте вироби з обох сторін до золотавості. Після цього викладаємо оладки на паперові серветки, щоб вони увібрали в себе зайву олію.

Як готувати пишні оладки

Страву можна прикрашати та подавати на стіл.

Схожі статті

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.

Як приготувати скумбрію, щоб не треба було витягати кістки: ідеальний рецепт скумбрії, вареної у маринаді

Скумбрія, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною та смачною. Риба просто тане в роті, навіть кісточки вінимати не потрібно, оскільки вони будуть дуже м'якими.

Тушкована капуста з чорносливом, м’ясом та спеціями: рецепт найбюджетнішої та найароматнішої вечері

Образ тушкованої капусти зазвичай в нашій голові — це звична радянська страва, яка не відрізняється нічим особливим, але насправді її можна подати як ресторанний делікатес.