Ось чим треба змочити звичайні котлети перед обсмажуванням: кулінарна хитрість для соковитості котлет

Для того, щоб добитися ідеального результату при приготуванні котлет можна дотримуватися певних секретів, які зроблять страву просто неймовірною.

Досвідчені домогосподині прекрасно знайомі з різними методами приготування пишних та соковитих котлет. Хтось додає більше яєць, хтось вдається до додавання до фаршу змоченого хліба в молоці.

Втім, ці методи не є досконалими, адже у випадку з яйцем, фарш може стати дуже жорстким, а на молоці він розповзається під час приготування. Ми ж пропонуємо безпрограшний варіант приготування котлет, які вийдуть неймовірно ароматними, соковитими і при цьому не розвалюватимуться.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний — 500 грамів
  • Бульйон курячий — 200 мілілітрів
  • Цибуля — 6 штук
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Борошно пшеничне — 5 столових ложок
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком
  • Спеції — за смаком

Як приготувати соковиті котлети

Для початку необхідно приготувати фарш. У даному випадку краще, якщо він буде курячий. До фаршу обов’язково додайте подрібнену цибулю. Пам’ятайте, що зменшувати кількість даного інгредієнту не варто, адже вона не тільки робить фарш більш м’яким та пишним, але й надає особливого аромату, який ви нічим не заміните.

Рецепт котлет, які не розвалюються
Рецепт котлет, які не розвалюються

Також додайте одне куряче яйце, сіль, мелений перець та ретельно перемішайте. З отриманої м’ясної маси формуємо маленькі круглі котлети та перед тим, як обваляти їх у пшеничному борошні, занурюємо їх в курячий бульйон. Саме він надасть необхідної соковитості, аромату і при цьому не нашкодить фаршу. Бульйон можна використати наприклад після приготування інших страв і просто його зберегти для подібних процедур.

Рецепт соковитих котлет
Рецепт соковитих котлет

На попередньо розігріту сковороду викладаємо наші котлети та обсмажуємо їх з усіх сторін на середньому вогні до готовності. Пам’ятайте, що котлети повинні бути невеликого розміру, адже мають добре обсмажитися.

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.