Капустяні котлети з фаршем: рецепт смачної та легкої страви, яку можна їсти навіть під час схуднення

Котлети являються настільки звичним та приємним елементом нашого раціону, що в деяких етапах нашого життя неймовірно важко відмовитися від цих смаколиків навіть заради власного здоров'я.

Класичний рецепт приготування котлет – беззаперечно неймовірно смачний та популярний. Втім, бажання схуднути або зекономити гроші може наштовхнути на пошук нових методів приготування котлет, які будуть більш легкими для шлунково-кишечного тракту та не такими калорійними.

Дізнайтеся в нашій статті, як приготувати неймовірно смачні капустяні котлети, які не відрізнити від повноцінно м’ясних виробів.

Інгредієнти

  • Капуста свіжа – 300 грамів
  • Куряче яйце – 1 штука
  • Курячий або свинячий фарш – 200 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Пшеничне борошно – 50 грамів
  • Харчова сода – 0,5 чайна ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – на смак
  • Соняшникова олія – для смаження

Рецепт приготування капустяних котлет

Капусту необхідно добре вимити, полишити її поганих листків, добре подрібнити та залити кипятоком на 10 хвилин.

Рецепт капустяних котлет з фаршем

Цибулю подрібнюємо та обсмажуємо. Воду з капусти зливаємо та перемішуємо з цибулею. У масу додаємо куряче яйце, сіль, фарш, мелений перець, подрібнену зелень та харчову соду і ретельно перемішуємо. Залишаємо відпочити на 15 хвилин.

Рецепт капустяних котлет з фаршем

З отриманої маси формуємо котлети та обвалюємо їх у пшеничному борошні. Пательню з соняшниковою олією розігріваємо та викладаємо на прогріту поверхню котлети. Обсмажуємо вироби з усіх сторін на середньому вогні до хрусткої скоринки.

Рецепт капустяних котлет з фаршем

Готові котлети викладаємо на паперові серветки для того, щоб вони увібрали в себе зайвий жир. Подаємо зі сметаною, соусами або навіть вершками.

Схожі статті

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.