Підлива до макаронів, рису, пюре, котлет – найкращий рецепт універсальної підливи, яка підходить до всього

Інколи ідеальним доповненням до будь-якої страви може стати підлива, яка стане бездоганним фінішем для вечері. Дізнайтеся, як зробити універсальну підливу, яка підійде до всього.

Універсальна підлива — це бездоганне доповнення до будь-якого столу, адже не тільки підходить до різних страв, але й може стати певним акцентом до вашої вечері.

Не менш приємним бонусом є те, що підливу завжди можна доповнити власними інгредієнтами. Наприклад, додати грибів або м’ясо. Ми ж вам пропонуємо ознайомитися з технологією приготування овочевої підливи, яка робиться дуже швидко, просто і не вимагає умінь в кулінарії. А інгредієнти, які потребується для цього рецепту завжди є під рукою.

Інгредієнти

  • Цибуля — 3 штуки
  • Морква — 2 штуки
  • Вершкове масло — 3 столових ложки
  • Рослинна олія — 2 столових ложки
  • Вода — 200 мілілітрів
  • Томатна паста — 3 столових ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Борошно — 2 столових ложки
  • Сіль — за смаком
  • Мелений перець — за смаком

Рецепт універсальної підливи

Перш за все необхідно подрібнити цибулю та добре її обсмажити в рослинній олій. Тим часом почищену моркву натираємо на тертушці і також вносимо по мірі обсмажування цибулі. Доводимо овочі до готовності і додаємо вершкове масло. Також вносимо томатну пасту і дві столових ложки борошна.

Неймовірно смачна універсальна підлива
Найкращий рецепт універсальної підливи

Усе добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Обов’язково солимо та перчимо за смаком. Також можна додати зелень, якщо вона є під рукою.

Найкращий рецепт універсальної підливи

Додаємо холодної води, усе ретельно перемішуємо та починаємо готувати підливу. Слідкуємо за тим, щоб випаровувалася вода, а підливу стала необхідної нам констистенції.

Якщо у вас є бажання додати до рецепту гриби або м’ясо, необхідно додати їх після приготування за жарки. За таких умов вершкове масло вам імовірно не знадобиться, адже акцент буде саме на доданих інгредієнтах.

Схожі статті

Рецепт легкого весняного салатика з 5 інгредієнтів, що є мало не в кожному домі: як ви раніше жили без нього

Весна - пора оновлення та легкості, тож варто надавати перевагу соковитим, смачним та корисним стравам. Пропонуємо до вашої уваги 2 варіанти простих в приготуванні салатів.

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.