Смачна запіканка на вечерю: вам потрібні лише макарони та сир – за декілька хвилин у мультиварці

Ресторанні кухарі розповіли господиням ідеальний рецепт вечері: просте приготування запіканки, на яку піде мінімум інгредієнтів та вашого часу.

Вечеря – чи не найголовніше застілля дня. Разом збирається вся сім’я, часом приходять гості, друзі. Усіх хочеться здивувати приготуванням чогось водночас невимушено-простого та ресторанно-незвичайного. Тут на допомогу приходять провідні українські кухарі, які знають головний запит відповідальних у сім’ї на кухні: швидко та смачно. Адже всі ми знаємо, як важливо зекономити час – і на приготуванні, а на покупках інгредієнтів ( а тут компонентів страви направду мінімум). Запіканка в мультиварці – це прекрасна ідея.

Що потрібно для приготування запіканки?

Півтори склянки макаронів

Два курячі яйця

Пів стакана цукру

Триста грамів сиру

Ванілін – можете додати за смаком

Як приготувати запіканку?

Спершу вам необхідно відварити макарони до напівготовності (важливо, щоб макарони не були одразу готовими). Перед тим, як закидати макарони в каструлю, підсоліть обов’язково воду, а макарони не забудьте промити під проточною холодною водою.

Не доварюйте макарони до кінця
Не доварюйте макарони до кінця

Далі вам необхідно в окремій ємності змішати яйця, цукор, сир та ванілін. До речі, за вашим бажанням, ви можете ще додати і корицю, яка дасть унікального та тонкого смаку.

Усе, що ви змішали, з’єднайте тепер ще й із кількома ложками сметани. Усе ще раз дуже ретельно перемішайте, а потім у цю суміш додайте всі макарони, які ви маєте. Знову все уважно та ретельно перемішуємо ложкою.

Візміть вершкове масло, ним змастіть чашу мультиварки. Туди ж обережно викладіть усю сиру масу, яку ми перед цим змішали.

Сирно-макаронну запіканку необхідно випікати впродовж сорока хвилин. У мультиварці має бути обраний режим випічки.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.