Пишні м’ясні котлети: в фарш треба додати один секретний інгредієнт і котлети будуть у сто разів смачніші

Надзвичайно простий рецепт ніжних та пухких котлет для всієї родини нашвидкуруч. Дізнайтесь секрети та хитрості приготування смачних м'ясних смаколиків.

Без чого не можна уявити ніжне картопляне пюре, гречку або макарони? Певна річ, що без смачних, соковитих м’ясних котлет. Ці страви навіть не можуть сприйматись по-окремості, адже доповнюють одна одну. Втім під час приготуванням такої смачної вечері перед багатьма господинями постає резонне питання: як зробити так, щоб котлети були м’якенькими, не розвалювались і не були жорсткими, як підошва?

Сьогодні ми поділимось не тільки простим рецептом м’ясних смаколиків, але й розкажемо декілька секретів приготування, які зроблять вашу страву неперевершеною.

Що знадобиться для приготування?

Інгредієнти:

  • Одна ріпчаста цибуля
  • Сто мілілітрів молока
  • Шістсот грамів яловичого фаршу
  • Два шматки білого хліба
  • Одне яйце
  • Один зубчик часнику
  • Сіль та перець за смаком

Як приготувати котлети

Отож, спочатку візьміть білий хліб та залийте його молоком. Зачекайте п’ять хвилин і ретельно перемішайте масу руками.

І тут одразу перший секретик: хліб потрібен не для того, щоб зекономити на фарші. Навпаки, без нього котлети були б плоскими та сухими. Існує чимало рецептів, у яких сказано, що хліб варто вимочувати у воді. Що ж, так і є, однак молоко дає більш насичений смак.

Головний секрет приготування котлет
Головний секрет приготування котлет

Далі додайте в миску до хліба одне яйце і також ретельно перемішайте. Отриману масу додайте в посудину із фаршем й вимішуйте його до однорідності.

Наступний етап приготування котлет
Наступний етап приготування котлет

Наступний крок — почистіть ріпчасту цибулю й натріть її на маленькій тертці. Тут варто наголосити, що чим дрібніше натерта цибуля, тим соковитішими будуть котлети.

Також дрібненько поріжте часник і додайте його разом із цибулею, сіллю та перцем до фаршу.

Рецепт фаршу для смачних котлет

Ще один лайфхак! Для того, щоб легше було ліпити котлети й фарш не липнув до рук, попередньо змочіть руки у воді.

На заздалегідь розігріту пательню викладіть готові котлетки й обсмажуйте по-декілька хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки. Головне пам’ятайте: сковорідка має бути розпеченою для того, аби фарш швидше “схопився” й не розсипався.

Секрет того, щоб котлети не розпадались
Секрет того, щоб котлети не розпадались

Перед подачею можете полити котлетки томатним соусом. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.