Рецепт хрустких дерунів із секретом: один інгредієнт змінить звичний смак та перетворить їх на шедевр

Смачний дерун може стати головною стравою на вашому столі під час сніданку або перекусу, адже готується він дуже просто, а смакує неймовірно.

Класичний рецепт дерунів дуже простий та бюджетний, адже за основу береться картопля. Однак, такі рецепти завжди можна доповнити та зробити їх набагато насиченішими і ніжнішими.

За бажанням у тісто можна додати гриби або загорнути у нього соковитий фарш. Ба більше, у світі існує безліч кухонь, в яких деруни готуються з включенням тих чи інших секретних інгредієнтів, що відрізняє страви одне від одного.

Але одне правило залишається незмінним — якість картоплі, яку використовуєте для приготування. Існує безліч сортів картоплі, і всі вони відрізняються один від одного кольором, смаком, кількістю крохмалю, часом приготування. Для дерунів потрібно вибирати не надто рідку картоплю з високим вмістом крохмалю. Найкращий варіант – це картопля з червоною шкіркою і жовта всередині. З неї вони виходять хрусткими і з красивою золотистою скоринкою. Зрозуміло, з інших сортів драні теж можна приготувати.

Інгредієнти

  • Картопля – 5 штук
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Риба — 1 філе
  • Борошно — 2-3 столових ложки
  • Цибуля — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Перець мелений — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Рослинна олія — декілька столових ложок

Рецепт приготування дерунів

Для початку необхідно вимити картоплю, почистити її та натерти на дрібній тертушці. Залишаємо картоплю на деякий час, щоб вона виділила сік. Після цього віджимаємо її, зливаємо воду та вносимо куряче яйце.

Рецепт приготування дерунів

Додаємо борошно, сіль, перець та подрібнену зелень. Цибулю подрібнюємо та додаємо до тіста. Рибу чистимо, позбавляємо кісточок та нарізаємо дрібними кубиками. Усе добре перемішуємо та розігріваємо сковорідку.

Рецепт приготування дерунів

На її поверхні формуємо деруни. Обсмажуємо вироби з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Не забувайте, що найкраще такі деруни смакують зі сметаною або густими вершками. Втім, за бажанням можна приготувати фарш окремо і подавати деруни з ним. У тісто також можна вносити гриби, бекон, ковбасу та інші елементи, які зроблять смак набагато пікантнішим. І не забувайте, що гарячі вони набагато смачніші!

Схожі статті

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.