Як приготувати твердий сир за декілька хвилин: найпростіший рецепт сиру, який в рази смачніший за магазинний

Твердий сир — ідеальна закуска, доповнення до будь-яких страв та просто інгредієнт, який який використовується в усіх кухнях світу. І найприємніше, що його можна зробити самостійно вдома.

Сир люблять, мабуть, усі. Велика кількість сортів і видів сирів у всьому світі породила величезну кількість різних страв з цього молочного продукту. Зовсім прості чи вишукані страви із сиру завжди прикрашають стіл. Найпростіший ранковий бутерброд із скибочкою сиру, найсмачніша начинка тарталеток із суміші натертих сиру та часнику, сирні кульки або навіть сир смажений чи запечений – все це закуски із сирів твердих чи м’яких сортів, сиру плавленого чи розсольного. А головне, що усе це можна зробити не виходячи із дому, адже твердий сир також можна приготувати у домашніх умовах.

Рецепти домашнього сиру – смачного та корисного продукту, для приготування якого знадобляться найпростіші інгредієнти. Молоко (коров’яче або козяче), олія, сир, спеції та різноманітні наповнювачі допоможуть вам створити смачне частування для своїх домашніх. Чудовий ніжний свіжий сир із зеленню чи шинкою, з грибами чи горіхами так приємно намазати на бутерброд для перекусу. З сиром, приготовленим вдома за одним із наших рецептів, можна надалі створювати нові десертні страви, які радуватимуть ваших рідних та друзів.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний — 500 грамів
  • Молоко — 500 мілілітрів
  • Вершкове масло — 50 грамів
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Сода — пів чайної ложки

Приготування твердого сиру в домашніх умовах

Для початку необхідно протопити молоко із сиром. Для цього слід з’єднати молоко з сиром і кип’ятити 15 хвилин на повільному вогні, помішуючи дерев’яною лопаткою, щоб сир не підгорав. Потім зняти молоко з вогню та процідити сир через сито. Нехай сир полежить, щоб стекла сироватка.

Приготування твердого сиру в домашніх умовах

Далі слід з’єднати м’яке масло з содою та яйцем у глибокій каструлі на повільному вогні. Воно має розтанути, тоді висипати молочний сир. На дуже повільному вогні варити масу приблизно 5 хвилин, помішуючи, щоб не підгорав сир. При сильно сухому сирі можна влити трохи сироватки.

Рецепт домашнього сиру

Після ідеального з’єднання всіх інгредієнтів масу пересипати в підготовлену форму. Форма повинна мати дірочки, щоб стікала сироватка. Коли сироватка перестане текти, сир слід забрати в холодильник.

Домашній твердий сир буде готовий наступної доби.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.