|
22.06.2023 14:17

Від цього “Оселедця під снігом” ви не відмовитеся навіть влітку: рецепт такого салату завжди буде актуальним

Ось уже кілька сотень років риба в харчуванні людини є одним із найбільш затребуваних продуктів. Рибні страви не тільки смачні, але й дуже корисні для здоров’я, оскільки риба містить величезну кількість білка, вітамінів і корисних мінералів. До того ж, приготування більшості страв із риби не забирає у господині багато часу.

На сьогоднішній день у кулінарії існує безліч різних рецептів та способів обробки риби: засолювання, маринування, копчення, відварювання, запікання, обсмажування. Простими рибними стравами щодня можна радувати своїх рідних, так і складними, які вимагають тривалого приготування, але за допомогою яких можна прикрасити будь-який вишуканий святковий стіл!

Використовувати рибу для приготування того чи іншого салату рано чи пізно доводиться кожній господині. Сучасні рецепти дозволяють використовувати для приготування таких страв практично будь-які види рибних продуктів: консерви, варену, копчену, солону, мариновану і навіть сиру рибу.

Інгредієнти

  • Оселедець – 1 штука
  • Ріпчаста цибуля – 50 грамів
  • Яблуко зелене – 1 штука
  • Курячі яйця – 5 штук
  • Плавлений сирок – 2 штуки
  • Майонез – 150 мілілітрів
  • Сік лимону – на смак
  • Сіль — на смак

Приготування салату з оселедця

Цибулю нарізаємо максимально дрібно і заправляємо лимонним соком для того, щоб вона замаринувалися. Лимонний сік можна замінити оцтом, але бажано якісним. Філе оселедця ріжемо дрібними шматочками.

Найпростіший і дуже смачний салат

Формуватимемо салат у кільці на блюді. Перший шар – оселедець. Другий шар – цибуля і шар майонезу зверху. Третій шар – терте яблуко та змащуємо усе це майонезом.

Четвертий шар – терті жовтки та робимо сітку з майонезу. П’ятий шар – натираємо заморожені сирки (заморожуємо їх спеціально, щоб було простіше з ними працювати, але це не обов’язково) та змащуємо майонезом. Посипаємо салат тертим білком. За бажанням можна підсолити та поперчити. Але інгредієнти самі по собі достатньо солоні.

Рецепт салату з оселедцю

Накриваємо плівкою і ставимо на пару годинників у холодильник. Подаємо на стіл у холодному вигляді, за бажанням прикрашаємо зеленню і навіть овочами.