|
16.08.2023 22:04

Гречка по-царськи: найпростіший рецепт неймовірно смачної та ситної страви для обіду та вечері

Про користь гречки знають усі. Але, як би не був корисний той чи інший продукт, їсти щодня одну тільки таку необхідну організму їжу (наприклад, ту саму гречану кашу), мало хто наважиться. І, щоб урізноманітнити меню, можна і звичайну гречку використовувати для приготування страв, які не набриднуть, а навпаки, будуть потрібні.

Знайому з дитинства всім кашу з гречки можна готувати різними способами, додавати гриби, цибулю, яйця або обсмажений бекон. Можна просто залити кашу молоком. А можна приготувати на сніданок чудові гречані млинці або оладки, начинити пиріг гречкою і навіть додати її в суп. Якщо ви хочете здивувати домашніх незвичайним блюдом, варто придивитися до рецепту приготування крупника. Цей незвичайний гречано-сирний пиріг і здивує, і порадує вишуканим смаком всіх.

З неї можна легко і швидко приготувати безліч смачних страв, які наситить усю родину. Одним із таких найсмачніших частувань є проста у виконанні, але улюблена багатьма гречана каша з тушонкою, рецептів приготування якої дуже багато. Гречану крупу можна відварити заздалегідь і потім з’єднати з тушонкою та іншими компонентами страви (овочами, томатним соусом, грибами, спеціями). А можна з’єднати мʼясо і гречку в одному посуді для приготування і тушкувати деякий час, щоб вийшло насичене за смаком та ароматом частування. Використовувати для цього можна казан, сковороду, мультиварку чи порційні горщики.

Інгредієнти

  • Гречана крупа – 500 грамів
  • Тушонка – 450 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 80 грамів
  • Морква – 80 грамів
  • Часник – 2 зубчики
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Як приготувати смачну гречану кашу

Нарізати півкільцями цибулю, моркву – брусками, часник – тонкими пластинками. На дно ємності викласти суміш овочів та жир із тушонки.

Як готувати смачну гречку

Смажити п’ять хвилин на сильному вогні. Нагрівання зменшити, додати тушонку та гречку.

Як приготувати смачну гречку

Страву поперчити, посолити на смак, добре перемішати і влити воду. Варити до готовності, дати настоятися 20 хвилин.