|
17.11.2023 22:48

Ніколи не розповзуться: як правильно смажити заморожені сирники та котлети – майже всі роблять цю помилку

З метою економії часу багато господинь користуються в побуті замороженими напівфабрикатами. Однак, приготувати їх так, щоб вони зберегли привабливий вигляд і не розвалилися, може, не кожна.

Багато сучасних господинь, з метою економії свого часу, часто використовують у побуті заморожені напівфабрикати. У будь-якому великому супермаркеті або в спеціалізованому магазині пропонують величезний вибір асортименту, починаючи від котлет та голубців з чебуреками, закінчуючи солодкими сирниками та фаршированими млинцями, варениками та пельменями на будь-який смак та гаманець.

Як правильно смажити напівфабрикати

Однак, як показує практика, купити якісний продукт у магазині замало. Часто господині не справляються з процесом приготування, коли прямо на очах котлета або сирник розпливається по сковороді, набуваючи непривабливого вигляду, або починає до неї прилипати.

Часто в пошукових запитах Google можна зустріти питання – як правильно посмажити заморожені напівфабрикати? Чому заморожені котлети чи сирники при жарінні втрачають товарний вигляд? Як з’ясувалося, майже всі роблять ту саму помилку – починають розморожувати продукт, а це категорично робити не можна!

Як правильно смажити напівфабрикати
  • Щоб заморожені напівфабрикати не розвалювалися при приготуванні, сковорідку з олією необхідно добре розігріти, потім прикрутити вогонь і потім викладати продукти.
  • Далі накриваємо кришкою. Якщо заморожені напівфабрикати швидко засмажуються, зменште вогонь до мінімуму. Через 5 хвилин акуратно переверніть котлети або сирники і знову накрийте кришкою.
  • Далі перевертати потрібно з інтервалом 2-3 хвилини, щоб поступово все прожарилося.
  • Для м’ясної “заморозки” час приготування становить приблизно від 15 до 20 хвилин.
  • Сирники та млинці готуються набагато швидше. Достатньо 7-10 хвилин.
  • Коли блюдо буде майже готове, кришку можна зняти.

Накриваємо на стіл і кличемо рідних скуштувати смачний сніданок або обід, а потім всією родиною можна вирушити на прогулянку, адже ще залишилося багато часу!