Безпрограшний і дешевий рецепт заливного пирога з капустою — завжди виходить ніжним, м’яким і дуже смачним

Пропонуємо смачний і дуже простий рецепт заливного пирога з капустою, який обов'язково сподобається усій сім'ї. Страва виходить неймовірно ніжною і просто тане у роті.

Історія капустяного пирога починається ще сотні років тому. Така страва була простою в приготуванні, досить бюджетною і при цьому неймовірно смачною. Її по праву можна вважати традиційною стравою слов’янської кухні, адже всі продукти можна знайти на кухні у кожної господині, тому готували страву досить часто.

Капусту для пирога можна використовувати будь-яку: свіжу, молоду, або квашену, яка заготовлювалась на зиму. Крім того, можна експериментувати з начинкою, додаючи різні інгредієнти. Досить часто господині додають відварене і подрібнене яйце, м’ясо або гриби. Для тих, хто слідкує за фігурою, ідеально підійде пекінська капуста з додаванням кропу і мускатного горіху.

Дехто називає цю страву ледачим пирогом, через простоту його приготування. Спробуємо приготувати страву вдома і впевнитись у цьому самостійно.

Рецепт заливного капустяного пирога

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм капусти
  • 3 яйця
  • 5 столових ложок борошна
  • 1 чайна ложка розпушувачу
  • Сіль і перець — за смаком
Заливний пиріг з капустою
Заливний пиріг з капустою

Капусту слід ретельно подрібнити і обсмажити на розігрітій пательні протягом декількох хвилин. Додайте сіль, перець і ретельно перемішайте суміш. Зменшіть вогонь і накрийте сковорідку кришкою. Продовжуйте готувати капусту ще 8 хвилин, поки вона не стане м’якою.

Тим часом в окремій ємності змішайте сіль та яйця. Ретельно збийте їх за допомогою вінчика. В отриману масу просійте борошно з розпушувачем. Перемішайте суміш, щоб отримати однорідну консистенцію. Вона має нагадувати сметану.

Візьміть форму для випічки і змастіть її рослинною олією. Можна застелити пергаментом, якщо так зручніше. Викладіть капусту, а зверху вилийте тісто.

Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Він має придбати красивий золотистий колір.

Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.