|
28.02.2024 16:59

Оригінальне частування без проблем: ідеальні печінкові котлети з рисом доповнять будь-який гарнір

Печінка — це надзвичайне корисний продукт, цінність якого не заперечується в усьому світі. Однак, специфічний смак призводить до того, що страв з неї не так вже й багато. Адже під час процесу приготування важливо правильно поєднати продукти і не допустити, аби печінка гір чула чи надала їй поганого аромату.

Зазвичай її готують у різних соусах, а потім подають за гарні рами. Але у нашому рецепті ми пропонуємо приготувати печінкові котлети, які готуються з рисом. Вони виходять дуже легкі та повітряні. При цьому в них доволі хороша харчова цінність.

До таких котлет ідеально підходить картопляне пюре, каші, макарони. Втім, їх можна навіть вживати з хлібом, формуючи бутерброд. У цьому питанні все буде лише у ваших руках. До речі, такі котлети сподобаються навіть дітям, і можливо вони навіть не одразу зрозуміють, що вони зроблені з печінки.

Печінкові котлети поєднуються з різними гарнірами та овочами. Це чудовий вибір, коли звичайні м’ясні котлети набридли. Ділимося рецептом соковитих печінкових котлет із рисом. Їх легко готувати, а краще подавати з овочами.

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 600 г;
  • морква та цибуля – по 1 шт.;
  • рис – 0,5 ст.;
  • борошно – 1,5 ст. л;
  • сіль
  • перець

Як приготувати смачні печінкові котлети

Промити та очистити від плівки та судин печінку, нарізати невеликими шматочками.

Ділюся рецептом соковитих котлет

Зварити та остудити рис, овочі натерти на тертці та обсмажити з олією. Змішати печінку з овочами, посолити та поперчити. Для однорідності можна використовувати блендер. До отриманої суміші додати борошно та рис, перемішати.

Соковиті котлети з печінки

Сформувати котлети та обсмажити на середньому вогні протягом кількох хвилин.

Готові вироби викладаємо на паперові серветки, щоб вони увібрали зайвий жир. Подавати у гарячому вигляді з різними гарні рами, під соусами на кожен день та на свята.