Як приготувати кабачки з кетчупом Чилі на зиму: швидкий рецепт в міру гострих та дуже ароматних кабачків

Сезон кабачків змушує домогосподинь фантазувати на рахунок того, як можна їх приготувати. Велику частину рецептів займає консервація, але як зробити смачні кабачки з Чилі?

Консервовані кабачки — частинка літа у холодну зиму. Існує безліч рецептів, як законсервувати кабачки на зиму, щоб вони вийшли смачними та хрусткими. Однак ми пропонуємо вам рецепт маринованих кабачків з Чилі, які потішать вас неймовірним смаком, достатньою гостротою, пікантністю та оригінальністю. Процес приготування вельми простий і не забере у вас багато часу та сил.

Інгредієнти

  • Кабачки
  • Вода — 7 склянок
  • Оцет — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Кетчуп Чилі — 1 стандартна упаковка
  • Сіль — 2 столових ложки
  • Часник — декілька зубчиків

Рецепт приготування законсервованих кабачків з Чилі

У велику каструлю наливаємо необхідну кількість води. Додаємо туди оцет, сіль, цукор та кетчуп у вказаній вище кількості.  Починаємо розігрівати каструлю, але до тих пір, поки не розчинитися цукор та сіль. Після цього нарізаємо наші кабачки дисками. Не варто робити тоненькі слайси.

Рецепт приготування законсервованих кабачків з Чилі

Коли кабачки повністю нарізані додаємо їх у заздалегідь підготовлені банки.

Рецепт приготування законсервованих кабачків з Чилі

Варто розкладати їх так, щоб часник рівномірно розподілився між кабачками. Потім заливаємо їх маринадом, який знаходився у нас в каструлі.

Рецепт приготування законсервованих кабачків з Чилі

Заздалегідь підготовлено каструлю накриваємо на дні тканиною. Потім заливаємо посудину водою. Банки з кабачками розкладаємо у каструлю, накриваємо їх кришками і ставимо на вогонь. Стерилізуємо кабачки 15 хвилин від моменту закипання води. Потім закручуємо банки ключа та перевертаємо їх дном вверх.

Рецепт приготування законсервованих кабачків з Чилі

Зберігати, звісно, у прохолодному і темному місці. Приготовлені кабачки бездоганно смакують не тільки окремо, але і в різноманітних салатах.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.