Закуска за кілька хвилин: червона капуста з буряком – рецепт підкорить навіть найбільших гурманів

Рецепт простої та водночас вишуканої закуски до будь-якого столу – і святкового, і повсякденного, здивує кожну господиню та її родину чи гостей

Справжні господині дуже люблять приготувати щось таке, що буде відрізнятися від традиційних страв на столі. Салати, перші, другі страви – усе має бути вишукано та по-новому. А ще останнім часом дуже популярними стали закуски до столу. Бажано, щоб вони готувалися швидко, із простих продуктів та були дійсно смачними і, звісно, пасували щоб і до святкового, і до повсякденного столу.

Відомі українські кулінари почули бажання тих, хто готує на стіл, та створили новий рецепт: закуска з червоної капусти та буряка.

Підбирайте стиглий буряк
Підбирайте стиглий буряк

Що потрібно для приготування?

Одна головка білокачанної капусти

Один буряк

Одна морквина

Голівка частинку

Перець чилі – одна штука

Чорний перець – десять горошин

Один літр води

Дев’яносто грамів цукру

Дванадцять грамів солі

Двісті п’ятдесят мілілітрів дев’ятивідсоткового оцту

Як приготувати закуску?

Спершу нам необхідно приготувати маринад. Для цього беремо воду, сіль та цукор. Усе це перемішуємо, а потім наливаємо в баняк, ставимо на вогонь і доводимо все до кипіння. Далі знімаємо з вогню та вливаємо у каструлю оцет.

Після цього треба очистити головку капусти: знімаємо верхній шар млявого листя й нарізаємо довільно. Важливо: краще нарізайте великими шматочками, аніж дрібними.

Далі беремо буряк та моркву – їх нарізаємо соломкою.

Після цього беремо перець чилі, з нього забираємо все насіння, а далі подрібнюємо його й часник. Останній краще власноруч нарізати.

Далі капусту та інші овочі змішуємо з чорним перцем. Усе це покроково вкладайте в банку, заливайте маринадом, який ми приготували. Це все перемішуйте дерев’яної паличкою. Це потрібно для того, щоб усе розподілилось рівномірно.

Після цього – відправте приготоване в темне місце. Там страва постоїть добу, а потім її поставте в холодильник.

Схожі статті

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти