Улюблене варення з персиків, яке готують рік у рік: неймовірний рецепт всього із двох інгредієнтів

Варення з персиків — неймовірна смакота, яку можна використовувати для приготування випічки, як самостійні солодощі і навіть додавати безпосередньо до чаю.

Ніжні персики найчастіше – смачний десерт. Чудові ласощі з цих ароматних фруктів – чудове завершення будь-якого обіду. Вітаміни, пектин, ефірні олії чудових плодів покращують травлення. Не тільки фруктовий салат, а й салат з куркою, персики з сиром, морозиво зі шматочками персика та ягідним соусом допоможуть підняти настрій та принесуть користь тим, хто намагається стежити за своїм здоров’ям. Такі рецепти з персиками як компоти, варення, джеми, мариновані або заморожені персики повернуть вам літо та холод.

Персики добре підходять для того, щоб зварити з них ароматне варення. Такі ласощі, зварені за одним із простих рецептів, не потребують великих зусиль і порадують усіх відмінним смаком. Крім того, ваш витвір не тільки нагадає про минуле літо, а й допоможе впоратися з депресією, підтримає імунітет, зміцнить судини, зробить розум ясним, а серце здоровішим. І все, завдяки що містяться з кожному персику калію, залізу, кальцію та вітамінам.

Інгредієнти

  • персики – 3 кг
  • цукор – 2 кг
  • лимон – 1 шт.
  • кориця – 1 паличка
  • імбир – 2-3 см
  • цукати

Як смачно приготувати персикове варення

Вимити персики, зручно зробити це за допомогою простої тканини білого кольору з бавовни. Вона добре позбавляє персики нальоту, руки при цьому не пошкоджуються. Нарізати персики на часточки, прибрати кісточки.

Варення з персиків

Обдати окропом лимон, порізати із цедрою на квадратики, так само порізати коріння імбиру і цукати. Засипати персики цукром, почекати, поки розчиниться цукор. Проходить приблизно 120 хвилин, соковиті персики виділяють багато соку. Лимон можна покласти наприкінці.

Варення з персиків

Готувати варення на тихому вогні втричі п’ять хвилин. Бажано варити 2 рази, на ніч залишити, вранці проварити втретє. Готовність перевіряти, капнувши трохи на тарілочку. Якщо варення не розтікається, можна закочувати.

Дістати паличку кориці та викинути. Завдяки кориці варення набуде надзвичайно рожевий відтінок. Розкласти гаряче персикове варення з лимоном і корицею по простерилізованих банках, закатати.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.