Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.

Любов до солодкого є однією з найпоширеніших на землі. Солодке може викликати почуття комфорту, радості й задоволення. Це не лише смак, але й емоція, яка може нагадати про щасливі моменти, дитинство або теплі сімейні зустрічі. Солодке може бути чудовим способом відсвяткувати важливу подію, нагородити себе або заспокоїти нерви. Тож пропонуємо запастися смаколиками на зиму. Варення зі слив прикрасить холодні будні.

Список інгредієнтів

4-4,2 кілограма щільних злив
1,5-2 кілограмів цукру
1-2 лимони або апельсина
3-4 палички кориці
4 зірочки бодяну
4 коробочки кардамону
4 бутони гвоздики
200 грамів волоських горіхів

Рецепт приготування

Для приготування знадобиться будь-який вогнетривкий посуд. Це може бути глибоке деко, каструля з товстим дном, форма для запікання, казан, чи гусятниця. Лимони та сливи миємо. Сливи нарізаємо на половинки, виймаючи кістки. Лимони, разом зі шкіркою, нарізаємо на шматочки. Викладаємо інгредієнти в посуд шарами – сливи, лимон, пряності, цукор. Так декілька разів. Залишаємо на декілька годин, а краще на ніч, щоб сливи пустили сік.

Додаємо слив горіхи та перемішуємо до повного розчинення цукру. Не накриваючи каструлю ставимо її в гарячу духовку, розігріту до 150 градусів, на 1.5-2 години. Час запікання залежить під вашого посуду, чим товще дно, тим більше часу знадобиться для приготування. Періодично помішуємо варення.

Рецепт приготування варення зі сливи з волоськими горіхами

Розливаємо варення у заздалегідь підготовлені банки. Вони мають бути стерилізовані та сухі. Сиропу виходить досить багато, якщо є бажання його можна закачати окремо й надалі використовувати для подачі морозива, запіканок, млинців, або просто розвести водою, щоб отримати смачний напій. Поки варення гаряче, воно досить рідке, після охолодження, воно стане густіше. Смачного.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.