Рецепт традиційного зеленого борщу за пів години: яйця та сметана стануть родзинкою вашої страви

Борщ – традиційна українська страва, яка дуже поширена в українській культурі. Всі звикли готувати звичайний червоний борщ, однак ми пропонуємо зробити його з особливим зеленим відтінком.

Зелений борщ – різновид страви, до складу якої входять щавель та яйця, тому й має таке забарвлення. Також є багато удосконалень цієї смакоти. Можна додавати шпинат замість щавлю, а також відомі рецепти зеленого борщу із буряком.

У радянські часи всі різновиди борщу були дуже популярними та широко відомими за межами України. Зелений борщ вважають весняною стравою. Особливо велику популярність отримує під час Великого посту.

Отже, ми пропонуємо приготувати найпростіший борщ зеленого кольору, щоб переконатися, що він унікальний та по-своєму особливий.

Для приготування нам необхідні такі інгредієнти:

  • 5 картоплин.
  • Щавель – 250 г.
  • Рис – 50 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • 3 яйця.

Спосіб приготування:

  1. Ставимо кип’ятити воду. Кидаємо варитися рис.
  2. Чистимо картоплю. Нарізаємо її кубиками та додаємо варитися разом з рисом до готовності 10-15 хв.
  3. Далі працюємо над основою кольору та смаку борщу. Миємо щавель, нарізаємо його та ставимо тушкуватися з вершковим маслом на сковорідці. Додаємо ще сметану, добре все перемішуємо і готуємо ще 3-5 хв.
  4. Додаємо приготований щавель до нашого борщу в каструлю. Варити 3-5 хв. Сіль, свіжомелений перець та спеції – на свій смак.
  5. Борщик майже готовий. Відварюємо яйця. Чистимо їх, нарізаємо зручним для вас способом та додаємо до борщу в останню чергу.
  6. Можна починати дегустацію готової страви.

    Зелений борщ

Всім смачного!

Схожі статті

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Давно дізналася рецепт у подруги та з задоволенням готую по сей день: вершково-сирний суп з печерицями

Дуже ситний, ароматний, із приємною текстурою супчик неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком. Адже гриби та вершки – це ідеальне поєднання.

Недорогий, але від цього не менш смачний і ситний супчик лише з трьох інгредієнтів: виходить дуже бюджетно

Зазвичай приготування супів вимагає використання великої кількості інгредієнтів, але тільки не в цьому випадку. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірного обіду.

Сирний суп з лососем: рецепт найкориснішої страви для всієї родини — дуже ніжно і неймовірно красиво

Вершковий фінський суп з лососем Лохікейтто - ідеальний та дуже швидкий варіант для Вашого обіду. Ситний, має величезну кількість корисних речовин і до того ж лікувальний.

Від такої першої страви ніхто не відмовиться: томатний рибний суп з макаронами – тарілки блищатимуть

Запевняємо, що від такої першої страви не відмовиться ніхто. Пропонуємо до вашої уваги рецепт незвичного рибного супу з макаронами і томатною пастою. Просто, ситно та дуже смачно!

Від добавки точно ніхто не відмовиться: простий рецепт приготування дуже смачного курячого супу з галушками

Рецепт супу з галушками дуже легкий і готується з доступних продуктів. Такий ароматний суп щодня із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.