Печиво горішки зі згущеним молоком – рецепт ще з нашого дитинства

Пропонуємо приготувати печиво горішки зі згущеним молоком, який ми так обожнювали в дитинстві.

Напевно у багатьох із нас або у наших бабусь все ще зберігається чавунна форма, у якій можна було приготувати таке смачне і улюблене багатьом печиво “Горішки”. Отже, якщо ви знайшли таку у себе в домі, пропонуємо не давати припадати їх пилюкою, а приготувати неймовірний десерт родом із дитинства.

Рецепт печива горішки зі згущеним молоком

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3,5 склянки борошна
  • 200 грамів вершкового масла
  • 2 курячих яйця
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 1 чайної ложки оцту (9%-го)
  • 1 столові ложки соняшникової олії
  • 1/4 чайні ложки солі
  • 1 банка вареного згущеного молока
Печиво горішки зі згущеним молоком
Печиво горішки зі згущеним молоком

Візьміть невелику ємність, де будемо замішувати тісто. Перекладіть туди яйця, цукор та сіль. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури (його краще заздалегідь дістати з холодильнику перед приготуванням) та гашену оцтом соду. Отриману масу варто ретельно перемішати, поступово додаючи борошно і замішуючи тісто. Його консистенція має стати такою, яка перестане липнути до рук. Тоді тісто буде готове.

Для приготування печива вам знадобиться чавунна форма з поглибленнями у вигляді горіхів. Від цього і пішла назва такого печива. Змастіть її олією і поставте на вогонь. Форма має добре розігрітись. Зробіть із тіста невеличкі кульки і покладіть в форму. Випікайте з обох сторін до по 1-2 хвилини. На них має з’явитись золотистий колір. Потім обидві половинки начиніть згущеним молоком і з’єднайте їх.

Улюблене печиво з дитинства готове! Готувати його дуже просто, а смак просто неймовірний.

Смачного чаювання!

Схожі статті

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.

Всього 20 хвилин і довершений смаколик до столу готовий: рецепт ніжного печива з шоколадною крихтою до чаю

Ніжне, хрумке і дуже смачне печиво зі шматочками шоколаду. Рецепт простий та швидкий у приготуванні. Максимум 20 хвилин і можна заварювати чай.