|
09.01.2021 18:05

Найсмачніша випічка, яку ви куштували у своєму житті: Бостонський журавлиний пиріг

Гості не відпустять вас, доки ви не поділитеся цим рецептом!

Дуже ніжна і м’яка основа в поєднанні з соковитою начинкою робить цей пиріг-перевертиш просто нереально смачним. Пиріг з журавлиною виходить в міру солодким, з приємною ягідної кислинкою. Спробувавши хоч шматочок, неможливо відмовити собі в добавці. Приготуйте цей журавлинний пиріг на святковий стіл, і жоден Ваш гість не піде без його рецепта.

Пиріг з журавлиною можна приготувати як зі свіжої, так і з замороженої ягоди, тільки замороженій ягоді дайте повністю відтанути, щоб в начинку не потрапила зайва волога.  Пиріг виходить з легкою кислинкою.

Візьміть інгредієнти:

240 г борошна
150 г вершкового масла

240 г цукру
2 яйця
125 мл молока
2 ст. л. сметани

250 г журавлини
1 апельсин
1,5 ч. Л. розпушувача
дрібка солі

У сотейнику з’єднайте журавлину, половину цукру, 65 мл води і вичавлений апельсиновий сік. Поставте на вогонь і варіть протягом 10 хвилин до тих пір, поки журавлина не стане м’якою. Потім зніміть її з вогню і остудіть.

Збийте м’яке вершкове масло і цукру до пишного крему. Додайте яйце і ретельно збийте, після чого додайте ще одне яйця і знову добре перемішайте.

Борошно просійте з сіллю і розпушувачем. Додайте в масляну суміш по черзі борошно, молоко і сметану, кожен раз добре збиваючи. Всипте апельсинову цедру.

Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. Влийте і розрівняйте тісто. Зверху акуратно додайте журавлинну начинку. Надішліть пиріг в духовку при 175 градусів на 40-45 хвилин. Готовий пиріг з журавлиною перевертаємо на тарілку, даємо йому охолонути. Потім присипаємо журавлинний пиріг-перевертиш цукровою пудрою.
Смачного!

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація