Ліниві хачапурі з сиром на сковороді за 5 хвилин: швидкий рецепт на заміну хліба з бездріжджового тіста

Погодьтеся, хачапурі – така страва, яка не потребує реклами, адже її усі знають і люблять. А що ж робити, якщо дуже хочеться свіжої та м'якої випічки на заміну хліба, але часу та сил зовсім немає? На поміч прийде рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді.

Варіацій хачапурі з сиром безліч, але сьогодні пропонуємо скористатися лінивим рецептом з бездріжджового тіста. Такі хачапурі робляться на сковороді всього за кілька хвилин.

Список інгредієнтів

Для приготування нам знадобляться такі продукти:

  • пшеничне борошно – 150 грамів;
  • кукурудзяне борошно (можна замінити пшеничним) – 50 грамів;
  • вершкове масло – 20 грамів;
  • сіль – пів чайної ложки;
  • цукор – пів чайної ложки;
  • молоко або вода – 100 грамів;
  • сир сулугуні або моцарела – 250 грамів.

Покроковий рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді

Спочатку робимо тісто. З’єднуємо пшеничне та кукурудзяне борошно і ретельно розмішуємо. Додаємо сіль з цукром та знову розмішуємо. Виливаємо в суміш розтоплене вершкове масло, перемішуємо і починаємо потроху додавати холодне молоко, щоразу ретельно замішуючи тісто. Воно має вийти еластичним, щільним. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо його відпочити.

Натираємо сир на тертку, додаємо до нього чайну ложку звичайного білого борошна та перемішуємо. Борошно захищає хачапурі від намокання. Обов’язково спробуйте сир – якщо він прісний, посоліть. Присипте стіл борошном, розділіть тісто на дві рівних частини та розкачайте кожну до товщини приблизно 5 мм.

Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді
Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді

Начинку так само поділіть навпіл, викладаємо по центру нашого майбутнього хачапурі, після чого з’єднуємо тісто за принципом хінкалі – защипуємо краєчки зверху. Потім перевертаємо швом донизу та розкачуємо качалкою.

Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді
Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді

В центрі зі сторони шву залишиться невеличкий отвір, його не заліплюємо. Під час приготування звідти виходитиме пар, завдяки чому хачапурі не лусне.

Розігріваємо сковорідку з тоненьким шаром вершкового масла і відправляємо нашу смакоту готуватися. Обсмажуємо з двох сторін до рум’яності, кілька разів перевертаючи. Гаряче ліниве хачапурі з сиром змажте маслом і подавайте до столу.

Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді
Рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді

Смачного!

Схожі статті

Готується швидко, а з’їдається ще швидше: ароматний маковий пиріг з хрусткою скоринкою – діти його обожнюють

Обов'язково спробуйте приготувати цей пиріг, і вам сподобається. Його із великим задоволенням спробують дорослі та малі, і з'їсть навіть свекруха.

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.