Біляші як пух. Подруга продавчиня поділилася смачним рецептом: повітряне тісто, начинка соковита і ароматна

Біляші люблять і діти, і дорослі. Щоб така випічка вдалася, важливо правильно приготувати тісто. Допоможе в цьому смачний рецепт, з яким впорається кожен.

Тісто на біляші насправді чудово підходить і для пиріжків з різними начинками. Воно виходить дуже тонке, з пухирцями – таке як треба.

Список інгредієнтів

Для рецепту біляшів як пух знадобляться такі продукти:

  • 150 мл теплого молока;
  • 100 мл теплої води;
  • одне куряче яйце;
  • чайна ложка цукру;
  • чайна ложка солі;
  • 11 грамів свіжих дріжджів, їх можна замінити сухими, тоді 5 грамів;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 480 грамів борошна;
  • 300 грамів фаршу;
  • одна цибулина;
  • сіль, перець, зелень та спеції за смаком.

Як приготувати біляші

Покроковий рецепт біляшів починається з замішування тіста. Молоко змішайте з водою, цукром, сіллю та дріжджами. Просіяне борошно всипте в рідку основу, додайте олію та замісіть тісто – нещільне і нелипке. Після замішування накрийте його та залиште на годину в теплому місці.

Рецепт тіста на біляші
Рецепт тіста на біляші

Цибулю натріть на тертці, додайте до фаршу, присоліть, приперчіть за смаком, можна також використати зелень. Якщо фарш занадто тугий, влийте трохи крижаної води, добре вимісіть та відбийте.

Як приготувати біляші
Як приготувати біляші

Після того, як тісто підійшло, вимісіть його на столі, присипаному борошном, поділіть на порційні кульки. Кожну розкачайте в тонкий корж, всередину якого викладіть фарш та защипніть по колу.

Рецепт біляшів
Рецепт біляшів

Перед обсмаженням трохи прокачайте біляші скалкою, або ж розтягніть руками, та відправте на пательню в розігріту олію, смажте до золотавості.

Біляші як пух
Біляші як пух

Подавати ці соковиті і смачні біляші можна з різноманітними соусами, салатами зі свіжих овочів, з томатним соком. Спробуйте і не пошкодуєте.

Смачний рецепт біляшів як пух
Смачний рецепт біляшів як пух

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.