|
16.11.2022 23:37

Неймовірно смачний манник на кефірі: який секретний інгредієнт зробить пиріг вологим та ніжним

Інколи, коли до чаю хочеться чогось солодкого і не надто важкого, на допомогу приходять старі добрі рецепти пирогів, які швидко готуються і не потребують дорогих інгредієнтів.

Звичайнийманник — універсальний пиріг, який подобається абсолютно всім і не вимагає надзвичайних знань у кулінарії. Ба більше, даний десерт готується дуже швидко, не витрачає ні зайвого часу, ні зусиль, і завжди виходить дуже смачним.

Втім, як правильно його приготувати, щоб він перевершив усі ваші очікування? Ми розповімо вам ідеальний рецепт приготування даної страви, і ви постійно будете готувати його саме таким чином.

Інгредієнти

  • Кефір жирний — 250 мілілітрів
  • Манна крупа – 270 грамів
  • Гарбуз — 350 грамів
  • Цедра лимону — з 1 штуки
  • Яйця курячі — 2 штуки
  • Розпушувач — 2 чайні ложки
  • Цукор — 2 столових ложки

Рецепт приготування манника

Для початку необхідно натерти гарбуз на дрібні тертушці. Також натираємо цедру одного лимону і усе добре перемішуємо.

В окрему миску наливаємо теплий кефір, вносимо цукор, розпушувач, 2 курячих яйця. Усе добре збиваємо, поєднуємо з гарбузом і вносимо манну крупу. Масу необхідно залишити на півгодини, щоб манка встигла набрати вологи та набрякнути.

Неймовірно смачний манник на кефірі

Після цього беремо форму, змащуємо її олією або ж викладаємо пергаментом. Наше тісто виливаємо у форму. Духовку розігріваємо на 180 градусів і ставимо наш пиріг випікатися на 45 хвилин.

Неймовірно смачний манник на кефірі

Варто відмітити, що ви можете доповнювати даний рецепт за своїм смаком. Наприклад, у маннику неймовірно смакуватимуть родзинки та горіхи. Якщо ви на дієті, ви завжди можете замінити цукор на підсолоджувачі, і пиріг стане дієтичним. За бажанням його можна розрізати та змастити будь-яким кремом і тоді ваших членів родини не можна буде за вуха відірвати від цього десерту.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація