Що додати у тісто замість розпушувача: випічка вийде пишною та повітряною без жодних зусиль

Досить часто господині відмовляються від приготування випічки у домашніх умовах через страх, що тісто просто підніметься та буде забитим. Втім, існує секрет, завдяки якому досить просто добитися бажаного ефекту.

Змалку ми звикли до розкішної випічки, якою частували нас наші бабусі у себе в гостях. Здається, що добитися самостійно такого результату просто неможливо, адже вони створювали справжні кулінарні шедеври, з якими годі й змагатися.

Втім, окрім досвіду наші бабусі володіли секретами приготування виробів з тіста, і деякі з них вельми прості та невибагливі. Достатньо простого знання та бажання створити щось смачне для своєї родини.

Що додати у тісто замість розпушувача

По-перше, завжди замість розпушувача ви можете додати звичайної харчової соди. Головна умова для того, щоб реакція пройшла легко та швидко, це наявність у рецепті кисломолочного продукту. Це може бути кефір або сир,

Бажано після того, як ви додали соду залишити тісто відпочити на півгодини, а після того, як ви побачите пухирці, не перемішувати, а одразу ж вилити його у форму. Також ви можете загасити соду оцтом.

Як приготувати тісто на пельмені
Що додати у тісто замість розпушувача

Також ви можете додати у тісто яєчний білок. Однак для того, щоб забезпечити повітряність та м’якість, необхідно його добре збити до стану білкового крему. Вносити у тісто його необхідно дуже обережно.

Мінеральна вода також може стати прекрасним виходом із ситуації. Однак, це має бути сильногазований продукт, адже саме вуглекислий газ забезпечить хорошу реакцію.

Як приготувати тісто на пиріжки
Що додати у тісто замість розпушувача

Звичайно, навіть при приготуванні банальних оладок ви можете звернутися за допомогою до дріжджів. Однак, необхідно бути готовими і до специфічного запаху, і до реакції, яка має проходити набагато довше, ніж, наприклад, реакція з харчовою содою.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.