|
17.11.2023 11:08

Як приготувати яблучний пиріг, аби танув у роті? Простий рецепт шарлотки: так смачно та неймовірно красиво

Шарлотка – це один з найпростіших видів випічки, оскільки не потребує великих вкладень, а ще прекрасно замінить традиційні десерти, які люди звикли купувати до чаювання.
Автор: Юлія Ящук

Дітвора обожнює солодкі пироги, особливо, коли вони тільки приготовані. Матусям доводиться постійно щось вигадувати, аби здивувати свою малечу та родину неймовірною стравою, і при цьому, витративши на неї, мінімум вільного часу. Пропонуємо не зволікатися та ознайомитися з простим рецептом шарлотки, який стане у пригоді ще не один раз.

Простий рецепт шарлотки

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • 160 г борошна
  • 160 г цукру
  • 4 шт. яблук

Інгредієнти для прикрашання

  • 4 шт. яблук
  • 120 г цукру
  • 500 мл води
  • Половина лимонного соку

Приготування

Якщо ви прагнете здивувати сім’ю ще й неймовірною подачею, тоді можна подумати над верхом страви. Наразі популярністю користуються так звані троянди на шарлотці. Для цього яблука не чистимо, а прибираємо з них лише насіння. Потім нарізаємо їх на тоненькі часточки.

В каструлю наливаємо воду в зазначеній кількості, до неї відправляємо цукор та лимонний сік. Доводимо все до кипіння. Потім в сироп викладаємо нарізані скибки яблук та варимо декілька хвилин.

Після того, як все зварили, викладіть часточки яблук на окрему посудину, аби з них стікала вода.

Робимо тісто для пирога. Чистимо яблука та нарізаємо їх на невеликі шматочки, можна порізати кубиками. В іншій посудині розбийте яйця та до них додайте цукор та сіль. Для того, аби масу було простіше збивати, скористайтеся міксером.

Борошно висипаємо в щойно отриману масу та займаємося замісом тіста. В процесі додаємо яблучні скибки та все гарно перемішуємо.

Дно та стінки форми для випікання застеляємо пергаментом. Рівномірним шаром викладаємо наше тісто. Зверху прикрашаємо пиріг яблуками. Яблука загортаємо у так званий рулет та отримуємо з них троянду, утім, це на ваш смак. Для цього рецепту скибки яблук розклали по всьому пирогу, просто один шматочок за одним.

Простий рецепт шарлотки

Випікаємо пиріг у духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі десерту, за бажанням, його посипайте цукровою пудрою. Смачного!