|
30.11.2023 21:39

Рецепт булочок із заварним кремом, що просто тане у роті: діти та дорослі в захваті від смакоти

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Молоко (тепле) – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 60 г
  • Рослинна олія – 1 ст. л. (+ для змащування)
  • Цукор – 100 г
  • Дріжджі сухі – 7 г (20 г пресованих дріжджів)
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для крему:

Молоко – 250 мл
Яйце – 1 шт.
Цукор – 50 г
Крохмаль кукурудзяний – 20 г
Масло вершкове – 20 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для змащування булочок:

Жовток – 1 шт.
Молоко – 1 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Вода (кип’яток) – 2 ст. л.

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Готуємо крем: Для цього змішайте цукор, кукурудзяний крохмаль і яйце до однорідності. Додайте гаряче молоко і добре перемішайте. Вилийте суміш в сотейник і варіть на маленькому вогні до загущення, постійно помішуйте.

Рецепт булочок із заварним кремом: випічка, що тане у роті

Зніміть масу з вогню. Додайте ванільний цукор і вершкове масло. Добре перемішайте до однорідності. Покрийте заварний крем харчовою плівкою, вона повинна прилягати до крему, щоб зверху не утворилася скоринка. Дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Готуємо тісто: В глибоку миску налити молоко. Не гаряче, трішки тепле, щоб дріжджі не загинули. Додайте цукор, дріжджі, сіль, ціле яйце і один білок, розтоплене вершкове масло, рослинну олію. Перемішати.

Частинами додавайте борошно (Може знадобитися трошки більше чи менше, все залежить від борошна), замісіть тісто руками або за допомогою міксера.

Змастіть миску і тісто рослинною олією, накрийте плівкою і залиште в теплому місці приблизно на 1 годину, щоб воно піднялось.

Робочу поверхню змажте невеликою кількістю рослинної олії. Розкатайте готове тісто в пласт товщиною 0,5 см, надайте йому форму прямокутника. Тісто змастіть заварним кремом, залиште 1,5-2 см дальнього краю тіста пустим.

Рецепт булочок із заварним кремом: випічка, що тане у роті

Обережно скрутіть тісто в рулет, сильно не стискайте. Розріжте рулет на рівні частини, приблизно 4 см, на 12 шматків.

Низ булочок трішки обсипте борошном, а потім перекладіть на деко для випікання (заздалегідь застеліть його папером для випічки). Зверху трішки притисніть булочки. Накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин для підйому.

У жовток додайте 1 ч. ложку молока і обережно змащуйте булочки цією сумішшю. Залиште ще на 10 хвилин, щоб вони підсохли.

Випікайте булочки із заварним кремом в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Гарячі булочки з кремом змащуйте цукровим сиропом (1 ст. ложка цукру повністю розчинити в 2 ст. ложках кип’ятку).

Булочки готові, смачного!