Найпростіший пиріг до чаю, який з легкістю замінить вам торт — швидко і дуже смачно

Пропонуємо приготувати смачний і неймовірний пиріг, який ідеально підійде до великого сімейного чаювання.

Рецепт просто пирогу до чаю

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 жовтки
  • 180 г вершкового масла
  • 400 г борошна
  • 150 г цукру
  • 4 ст. л. сметани
  • 10 г розпушувача
  • 10 г ванільного цукру

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 400 грамів варення смородини
  • 4 білка
  • 200 грамів цукру
Рецепт смачного пирога до чаю
Рецепт смачного пирога до чаю

У першу чергу потрібно приготувати тісто. Для цього у невелику ємність перекладіть жовтки, цукор, ванільний цукор та вершкове масло кімнатної температури. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильнику. За допомогою міксера збивайте тісто протягом двох хвилин. Потім додайте 4 столові ложки сметани і ще раз збийте масу.

В отриману суміш додайте просіяне борошно і розпушувач. Замісіть м’яке та еластичне тісто. Але при цьому не вимішуйте його занадто довго, щоб не зіпсувати консистенцію.

Візьміть деко для випічки та застеліть його пергаментною бумагою. Зверху рівномірно по всій поверхні розподіліть тісто. Для більшої зручності, спочатку можна злегка розкачати його на робочій поверхні. Відправте тісто в холодильник на деякий час.

Тим часом приготуйте меренгу. Для цього візьміть суху ємність і додайте туди білки та трішки солі. Збийте за допомогою блендера до пишної піни. Потім поступово додайте цукор, продовжуючи збивати крем. В результаті у вас має вийте пишна і щільна меренга. Візьміть кондитерський мішок з насадкою і наповніть його кремом.

На охолоджене тісто викладіть улюблений джем, розподіляючи його по всій поверхні. Зверху видавіть меренгу, формуючи красиві зефірки.

Розігрійте духовку до 160 градусів і відправте випікати пиріг на 45 хвилин. При цьому слідкуйте за поверхнею свого пирога, вона має придбати золотистий колір. Це означає, що пиріг готовий і його можна діставати.

Потім дайте йому охолонути і подавайте до столу.

Смачного!

Схожі статті

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.

Всього 20 хвилин і довершений смаколик до столу готовий: рецепт ніжного печива з шоколадною крихтою до чаю

Ніжне, хрумке і дуже смачне печиво зі шматочками шоколаду. Рецепт простий та швидкий у приготуванні. Максимум 20 хвилин і можна заварювати чай.