|
22.02.2024 20:21

Справжнє тісто для піци за 5 хвилин, з якого ліпити – одне задоволення: безхлопотний рецепт на кожен день

Таке тісто називається здобним, так як у складі є і сметана, і вершкове масло і куряче яйце. Підходить для будь-якої випічки. Можна приготувати піцу, пиріжки з начинками, печиво. Воно виходить м’яке, злегка листкове, хрумке.

Тісто для піци на сметані та вершковому маслі – це один із варіантів приготування основи для піци. Він відрізняється від класичного рецепту тіста для піци додаванням сметани та вершкового масла.

Історія цієї страви невідома, але можна припустити, що рецепт виник з бажання зробити тісто для піци ніжнішим та м’яким. Додавання сметани та вершкового масла надає тісту більш кремову текстуру та більш насичений смак.

Тісто для піци на сметані та вершковому маслі містить такі корисні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи B (B1, B2, B3), вітамін Е, кальцій, магній, залізо та інші мікроелементи. Однак, варто пам’ятати, що таке тісто має високий вміст калорій та жирів, тому його вживання слід контролювати.

Тісто для піци на сметані та вершковому маслі добре поєднується з різними видами начинок – м’ясною, овочевою, сирною та іншими. Класичною подачею піци з таким тестом є нарізка у формі трикутників, але її можна подавати у вигляді квадратів або пиріжків.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Сметана – 100 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Сіль – дрібка

Як приготувати смачне тісто на піцу

У борошно додати сметану, сіль, куряче яйце, розпушувач. Вимісити ложкою. Додати розтоплене вершкове масло. Все перемішати. Викласти та продовжити вимішувати до гладкого, однорідного стану.

Тісто для піци

Тісто трохи липке. Перекласти в поліетиленовий пакет та прибрати в холодильник на 30 хвилин. Таке тісто можна заготовляти про запас, заморозити. Чим тонше розкотити його, тим тонше воно буде при випіканні. Злегка листкове, хрумке.
Тісто для піци

Готуйте соус та свою улюблену начинку, викладайте на тісто та готуйте домашню піцу.