Народжений у сорочці

Увечері на Харківщині 25 вересня під час заходу на посадку розбився літак Повітряних сил Збройних сил України.

З членів екіпажу та курсантів Харківського національного університету Повітряних сил вижив лише В’ячеслав Золоченський. Хлопець розповів що трапилося того трагічного вечора.

Як повідомлялося, усього на борту було 27 осіб. Раніше зазначалося, що людей у літаку було 28, але згодом стало відомо, що одного курсанта не допустили на борт.

За словами курсанта за планом того вечора літак мав здійснити 10 злетів і посадок у проміжку між 18:30 та 23:00.

Уламки літака АН-26Ш
Уламки літака АН-26Ш

Також хлопець зауважив, що командир їхнього екіпажу налітав 800 годин і, коли почалися неполадки з двигуном був цілком спокійний. Він був готовий до того, щоб посадити літак на одному двигуні.

Згодом неполадки стали серйознішими і літак почав падати.

За спогадами В’ячеслава Золоченського, він не вистрибував з літака і вижив після падіння. Хлопець втратив свідомість і коли отямився, побачив, що його товариш горить. Юнак почав його гасити. За словами батька хлопця його в момент падіння літака викинуло з салону.

Відомо, що літак АН-26 був несправний і не мав права здійснювати польоти.

Загалом у авіакатастрофі загинуло 25 осіб. Також повідомляється, що диспетчер, який був відповідальним за посадку судна вийшов на зв’язок лише через хвилину після запиту. Він пояснив це тим, що садив інше судно.

У зв’язку з аварією Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом порушень правил польотів та підготовки до них як таких, що призвели до катастрофи та тяжких наслідків.

Наразі слідство розглядає 4 версії катастрофи: технічна несправність, неналежне виконання службових обов’язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов’язків особами, що відповідають за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака та підготовка його до польоту.

Нагадуємо, що аварія літака Збройних сил України сталася у п’ятницю, 25 вересня, біля військового аеродрому у Чугуєві що на Харківщині.

Схожі статті

Як Камалія поступилася чоловіком-багатієм іншій жінці: вона заміжня і теж мама, а зірку на дух не переносить

Знаменита українська співачка Камалія завжди пишалася своїм шлюбом та з гордістю показувала публіці коханого чоловіка, який набув статусу мільярдера.

Після розкішного весілля Аліна Гросу вразила зізнанням про свого таємного чоловіка: “У нього є коханки”

Знаменита українська співачка Аліна Гросу вразила заявою на рахунок свого нового чоловіка, з яким вона побралася таємно від усіх. Деталі в статті.

34-річний Макс Барських розповів про своє нерозділене кохання та зраду обраниці: “Ця стіна не пробивається”

Відомий український виконавець Макс Барських небагато розповідає про особисте життя. Він не вважає потрібним ділитися з публікою своїми почуттями та тримає все під сімома замками.

Ніхто не хоче розкривати цей секрет: Аніта Луценко розповіла, як їсти і залишатися стрункою та підтягнутою

Знаменита українська тренерка Аніта Луценко знайшла спосіб, як їсти та худнути, а також розповіла про вправи, які допоможуть зберегти струнку фігуру.

Король Великобританії Чарльз Третій пішов з життя? Не посидів після матері на троні і року, а вже поховали

Преса повідомляє, що король Об'єднаного Королівства Великобританії та Північної Ірландії Чарльз Третій пішов з життя. Дана інформація досі не підтверджена Букінгемським палацом.

Після універу одразу в директори Карпачова, а потім – заміж за Павліка: успішний успіх Катерини Репяхової

Молоду дружину Віктора Павліка можна навіть назвати одіозною особистістю, адже вона часто викликає хейт та критику на свою адресу через банальні дії.