Від липня цього року статус пенсіонера можна набути онлайн

Нову е-послугу «Автоматичне призначення пенсій» Пенсійний фонд України запровадив на виконання Указу Президента й у рамках діджиталізації країни.

Через власний вебсайт Пенсійний Фонд інформує, що для того, щоб оформити пенсію не потрібно ходити кабінетами з паперовими документами. Достатньо у термін, коли прийде час створити особистий кабінет на вебпорталі відомства. Щоправда для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис.

Що потрібно зробити в особистому кабінеті?

  • Заповнити анкету-заяву;
  • Додати скановані копії документів;
  • Підписати заяву КЕП і надіслати до органу Фонду.

У Фонді запевняють, що невдовзі процедуру спростять і оформити заяву можна буде без КЕП з допомогою авторизації через BankID або Інтегрованої системи електронної ідентифікації (id.gov.ua).

 

Оформлення пенсії онлайн
Оформлення пенсії онлайн

Щойно вашу анкету опрацюють і призначать вам пенсію, ви отримаєте sms-повідомлення на мобільний телефон. Побачити розмір і дату призначення можна буде також на вебпорталі Пенсійного Фонду.

Усе просто і зручно.

Від початку роботи сервісу заяви уже подали 813 майбутніх пенсіонерів

Схожі статті

Сумська розповіла, що дочка залишила їй перед тим, як покинути маму заради москви: на згадку від Паперної

Відома українська акторка Ольга Сумська вперше за довгий час публічно пригадала про свою старшу дочку та розповіла про спогад, який залишився від спадкоємиці.

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?