Чорні скриньки АН-26 передані на розшифровку

Після трагедії під Чугуєвом бортові самописці літака АН-26 вціліли і їх передали на розшифрування, яке триватиме 3-5 днів.

Бортові самописці, вони ж чорні скриньки, під час авіакатастрофи АН-26 у Харківській області вціліли. Їх передали на дешифрування. Таку інформацію надав голова урядової слідчої комісії, віцепрем’єр міністр Олег Уруський. У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Олександр Кучер повідомив, що розшифровуватимуть бортові самописці у Харкові.

На своїй сторінці у Facebook віцепрем’єр написав, бртові самописці, які ще називають “чорні скриньки”, знайдені.  Іформація на самописцях збережена і їх стан дозволяє проводири дешифрування. Орієнтовно воно триватиме 3-5 днів.

Чорні скриньки
Чорні скриньки

Також Олег Уруський зазначив, що уламки літака АН-26 перевезені до військової частини м. Чугуєва Харківської області, де знаходитимуться під охороною ДБР (Державного бюро розслідувань).

Окрім цього, за словами голови урядової слідчої комісії, 28 вересня у родичів загиблих мали взяти аналіз ДНК для ідентифікації тіл загиблих.

Щодо причин авіакатастрофи, то очільник Міноборони Андрій Таран розповів про те, що першопричиною трагедії стала відмова датчика лівого двигуна. Внаслідок цього літак зачепився за землю.

З приводу авіакатастрофи висловився і колишній головний військовий прокурор у 2014 – 2019 роках Анатолій Матіас. Він заявив, що перш за все варто було вилучити усі документи, які стали підставою для продовження льотної справи. І притягти до відповідальності тих, хто дозволив експлуатацію двигуна і визначити винних аварії.

Також Анатолій Матіос зазначив, що з самописців достатньо прослухати останні 20-30 секунд запису, аби зрозуміти що відбувалося на момент трагедії у літаку. за словами колишнього військового прокурора для розшифровки інформації з бортових самрписців 5 днів це забагато, адже вся необхідна інформація по трагедії умістилася в кілька секунд запису.

Також відомо, що двигун мали здати на капітальний ремонт у 2021 році після того, як літак налітає ще 5000 льотних годи. Попередньо обслуговуюче підприємство «Мотор Січ» продовжила термін служби двигуна до вказаного 2021 року. І це незважаючи на те, що капітально відремонтувати його мали ще у 2003 році.

Нагадаємо, що 25 вересня під Чугуєвом розбився військовий літак АН-26. Усі, хто були на той момент у літаку, крім одного курсанта, загинули.

Схожі статті

Без допомоги професійного стиліста: друга колишня Мурата Налчаджиоглу сама зробила собі зачіску і макіяж

Колишній чоловік Ані Лорак – турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу будує нові стосунки з моделлю. А чим у цей час займається його колишня друга дружина – візажистка Лілія Реус?

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?

Ракурс підвів: Настю Каменських привітали з першою вагітністю, але насправді це промах стилістів (ФОТО)

Чутки про можливу вагітність співачки Насті Каменських продовжують ширитись мережею. Як виявилось, причиною подібних закидів стали невдало підібрані образи стилістів.

А-ля Мадонна: 54-річна Ірина Білик кардинально змінила стиль – насамперед заворожує її зачіска та взуття

Українська співачка Ірина Білик обожнює експериментувати із образами. Чим цього разу здивувала своїх фанів знаменитість? Як змінилася зірка після макіяжу від модного стиліста?

Закохався з першого погляду і кинув дружину: як Оля Полякова змусила Вадима Буряковського зробити вибір

Відома українська співачка Оля Полякова неодноразово розповідала у своїх інтерв'ю про те, як саме зав'язався її роман з майбутнім чоловіком, і також розповідала про свою роль коханки.